'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' pankartını kaldırdılar

'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' pankartını kaldırdılar

Göztepe 14 yıl aradan sonra taraftarıyla birlikte ilk kez süper lig maçı için bugün Gençlerbirliği ile karşılaştı. Taraftar 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' pankartı açtı, İzmir Marşı'nı söyledi.

Göztepe, 14 yıl aradan sonra bugün, taraftarıyla birlikte ilk kez süper lig maçı için Gençlerbirliği ile karşılaştı.

Süper Lig'in 5. haftasında Göztepe, Gençlerbirliği'ni ağırladı. İzmir ekibi, cezasının bitmesinin ardından seyircisiyle buluştu. Sarı-kırmızılı takım karşılaşmayı 3-2 kazandı. Galibiyeti getiren goller; Scarione, Tayfur ve Jahovic'ten geldi. Gençlerbirliği'ne Skuletic ve Serdar Özkan'ın sayıları yetmedi.

Bu sonuçla Göztepe, ligde üst üste 3. galibiyetini alarak puanını 10'a yükseltti; Gençlerbirliği ise 1 puanda kaldı.

Taraftarlar ise maça büyük ilgi gösterdi. Göztepe 14 yıl sonra bir süper lig maçı için ısınmaya çıkarken Göztepeliler, "İsyan" marşını söyledi.

PANKART DÜŞTÜ

Taraftarlar ise maça büyük ilgi gösterdi. Göztepe 14 yıl sonra bir süper lig maçı için ısınmaya çıkarken Göztepeliler, "İsyan" marşını haykırdı. Başta Yalı taraftar grubu olmak üzere gelenler, tribünleri pankartlarla süsledi. Kapalı tribününe dev bir “Mustafa Kemal'in askerleriyiz” pankartı asıldı. Ancak maçın ilk yarısında asılı duran pankart ikinci yarı başladığında asıldığı yerde yoktu. Bu durum karşı tribündeki seyirciler tarafından pankartın stadyum yetkilileri tarafından kaldırıldığı şeklinde anlaşıldı. Göztepe taraftarları pankartın inmesinin ardından "İzmir Marşı"nı söyleyerek karşılık verdi.

Ancak maçtan sonra pankart ile ilgili Göztepe yalı taraftar grubu tarafından açıklama yapıldı. Açıklamada, "Gençlerbirliği maçında astığımız 'Mustafa Kemal'in Askerleriyiz' pankartımız ipleri koptuğundan ikinci yarı toplamak zorunda kaldık" ifadeleri kullanıldı.

Teknik Direktör Tamer Tuna ise maç sonrasında yaptığı açıklamada, “Taraftarlarımız ‘İsyan Marşı’nı söylediğinde tribüne çıkıp onlarla birlikte marşı söyleme isteğindeydim” dedi.

Geçen aylarda Beşiktaş ve Konyaspor arasında oynanan Süper Kupa Finali'nde, "Yaşa Mustafa Kemal Paşa yaşa" pankartı "siyasi" bulunarak stada alınmamıştı.

Isınmak için sahaya çıkan Göztepe'li oyuncular ise kendinden emin gözükürken, Göztepe Teknik Direktörü Tamer Tuna, takımı sabah ve akşam olmak üzere çift antrenmanla bu maça hazırladı.

Göztepe’nin Başkanı Mehmet Sepil de maçı, Göztepe'nin efsanelerinden Buldozer Fevzi (Zemzem) ile yan yana izliyor.

Bu Akşam

SANTRAYLA İSYAN MARŞI