Orman: Pepe'yi Ronaldo ile takas ederiz

Orman: Pepe'yi Ronaldo ile takas ederiz

Vodafone Arena'da basın mensuplarına konuşan Beşiktaş Kulübü Başkanı Orman, "Pepe'nin karakterinden, sahadaki duruşundan, altyapıdaki çocukları çalıştırma isteğinden, rol model olarak takımda bulunmasından mutluyuz" dedi ve "Ama Pepe'yi Ronaldo ile takas ederiz" esprisi yaptı.

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Vodafone Arena'da basın mensuplarına açıklamalarda bulundu:

(Real Madrid'in Pepe'yi geri istediği yönündeki bir soruya) Bize böyle bir teklif gelmedi. Pepe'nin karakterinden, sahadaki duruşundan, altyapıdaki çocukları çalıştırma isteğinden, rol model olarak takımda bulunmasından mutluyuz. Takımı güçlendirip Şampiyonlar Ligi'nde daha üst turlara gitme isteğindeyiz. (Esprili bir dille) Ama Pepe'yi (Portekizli futbolcu Cristiano) Ronaldo ile takas ederiz. Bizi aşağı çekmektense, dördümüz de Avrupa'ya gidelim. Türkiye'de zaten 110 yıldır rekabet ediyoruz. Rekabeti Avrupa'da yapmamız ve hep beraber büyümemiz lazım. Galatasaray'ın 2000'lerde elde ettiği başarıyı keşke ülke olarak devam ettirseydik.

Bayern Münih çok tecrübeli, Şampiyonlar Ligi'ni kazanmış, önemli bir takım. Bizim açımızdan zor bir kura. Pozitif bakmak lazım. Kamuoyuna kolay gelen bir rakibi çekmiş olsak 'çok kolay kuraydı, ondan geçtiniz' diyeceklerdi. Bugüne kadar zorları yaptık. Bu zoru da geçeceğimize inanıyorum. Biz de tecrübeli bir takımız, güzel maçlar olacak. Geçen sene İskoç hakem bizi katletmese o gruptan çıkacaktık. Bütün dünya haksızlığı kabul etti ama gruptan çıkamadık. Tedbirli olmaya çalışıyoruz. Şu ana kadar geldiğimiz nokta muhteşem. Üç maç yaptık problem yaşamadık. Yapabileceğimiz bir şey yok. Birinin olay çıkarmasının bedelini Beşiktaş ödeyemez. İki senelik gözetime maruz kaldık. Hiç taraftar götürmedik. Sosyal medya hesaplarımızdan ifade ettiğimiz için sıfır sorumluluğa dönmüş vaziyetteyiz. Taraftarlarımız maça gitmek istiyorlar, haklıdırlar. Bu isteklerini bu süreçte törpülemeleri lazım. 

Ben bu kulübün başkanıyım, görevlerimiz var. Taraftarların da görevleri var. Taraftarları temsil ederken bazen istemediğimiz şeylere de 'evet' demek zorundayız. Bizim kararımızın arkasında bütün camianın ve ülkenin durması lazım. Taraftarlarımız Köln'de, Stuttgart'ta, Berlin'de bir yer kiralasınlar, coşku içinde maç izlesinler. Futbolcular işlerini iyi yapacak. Profesyonellik lafta olan bir şey değildir. Oyuncularımız da işlerini yapmak zorunda. O yüzden Beşiktaş'talar.