Özbek'in yaptığına bak!

Özbek'in yaptığına bak!

Galatasaray yıllardır 'kurtuluşu' olarak görülen riva arazisi için iktidarla birlikte çalışacak

Galatasaray yönetiminin Riva ve Florya arazileri için Emlak Konut İdaresi ile birlikte çalışma kararı aldığını açıklaması sarı-kırmızılı taraftarların tepkisini çekti
İdari ve ekonomik açıdan büyük problemler yaşayan Galatasaray, ‘kurtuluş reçetesi’ olarak gösterilen Riva ve Florya arazisi için tepki çeken bir adım attı. Sarı-kırmızılı kulüp, Emlak Konut İdaresi ile yaptığı anlaşma ile Riva ve Florya arazilerinin proje kapsamında kullanılmasına olanak sağladı. Ülkenin gündemini terör saldırıları meşgul ederken duyurulan anlaşma, taraftarın tepkisine neden oldu. Galatasaray Kulübü’nden yapılan açıklamada da bu konuyla ilgili “Florya arazisi için, bölgedeki olası değişimler de düşünülerek yeni bir planlama yapılması ekonomik olarak mutlak çok daha avantajlı olacaktır. Genel Kurul onayı alındıktan sonra; yeni Florya projesi de bu protokol dahilinde değerlendirilecektir” ifadelerine yer verildi. 
Erdoğan’a teşekkür edildi
Devam eden açıklamada Galatasaray, “Florya arazisi için, bölgedeki olası değişimler de düşünülerek yeni bir planlama yapılması ekonomik olarak mutlak çok daha avantajlı olacaktır. Genel Kurul onayı alındıktan sonra; yeni Florya projesi de bu protokol dahilinde değerlendirilecektir. Bu protokolün Emlak Konut İdaresi ile imzalanmasında bizzat katkıları olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkürlerimizi sunarız” ifadelerine yer verdi. Emlak Konut İdaresi ile yapılan işbirliğinin detayları, Temmuz ayı divan toplantısında üyelerle paylaşılacak.
RİVA, AYSAL’IN sonunu getirmişti
Galatasaray eski başkanı Ünal Aysal, başkan olduğu dönemde Riva arazisi için divan üyelerinden yetki istemiş ancak talebi reddedilmişti. Aysal, bu durumu ‘kendisi ve yönetimine güvensizlik’ olarak adlandırmış ve görevinden ayrılmıştı.