Padişahım çok yaşa!

Padişahım çok yaşa!

2016 Fransa’daki Avrupa Şampiyonası’na katılacak milli takımın 31 kişilik aday kadrosu açıklandı. Genel Direktör Fatih Terim, 31 Mayıs’ta kadroyu 23 kişiye düşürecek. Terim bu ülkenin yetiştirdiği en büyük teknik direktör. Sözüm ne hocalığına, ne başarısına, ne de aldığı milyon euro’lara. Ama sözüm yanlışlarına, narsist, kendini dev aynasında gören davranışlarına. Kadroyu incelediğimizde kaleci Volkan Demirel yok. Kimine göre haklı, kimine göre haksız alınmayışı. Ulusal takım forması üzerindeyken, Volkan’ın

  Fatih Terim yakın dostlarıyla sohbetinde “Kimsenin kafasına göre hareket edeceği bir yer değildir. Disiplinsizliği affetmem” diyor. O zaman sana sormak gerekir Sinyor Terim, bu kadar disiplinli bir teknik direktörsen, Galatasaray'ı çalıştırırken, Hagi soyunma odasında sana krampon atarken, Melo Riera’yı tekme tokat döverken, Gökdeniz Karadeniz kendi maçına bahis oynarken, Emre Belözoğlu Kaan Söylemezgil’e mesaj atarken, neredeydi senin adalet topuzun Sayın Terim? 
  Galatasaray kulübüne senin paranı verip tekrar seni geri alan başkanlığını yapan Ünal Aysal’a, eski oyuncun Vedat İnceefe “Botokslu” diyip sana akıllara zarar yağcılık yapıp Vedat İnceefe’yi genç milli takıma antrenör yapmak mı senin disiplin anlayışın Sinyor Terim? Haliç Kongre Salonu’nda antrenörlere brifing verirken “Türk futbolu ‘alo’ ile sağa sola hoca yollayanlardan kurtulmalı" deyip ‘alo’ ile Osmanlıspor’a Yılmaz Vural’ı, Sarıyer’e Ayhan Akman’ı, 50 yeri arayıp kulüp bulmak için çabaladığın Alpay Özalan’ı tavsiye etmek mi senin disiplin anlayışın Sayın Terim?
  İzlanda ile oynanan final maçında oyuna sonradan girip disiplinsiz hareketleriyle kırmızı kart gören, takımına ihanet eden, arkadaşlarının odasını silahla basan ve Avrupa Şampiyonası’nda iki maç cezası olan Gökhan Töre’yi kadroya almak mı disiplina anlayışın Sayın Terim? Galatasaray-Mersin İdmanyurdu maçında sahadan atılınca TFF Başkanı ve MHK’ye ağıza alınmayacak hakaretler edip, sonra Galatasaray’dan kovulacağını anlayınca Yıldırım Demirören’le görüşüp, tükürdüğünü yalamak mı senin disiplin anlayışın Sayın Terim? Alaçatı’da otoyola attırdığın sokak köpeklerini haber yapan gazeteci Öncel Öziçer’i işten attırıp, seni eleştirdiği için sakalından bıyığına, anasından avradına, küfür ettiğin Osman Tanburacı mı senin disiplin ve adalet anlayışın Sayın Terim? Şampiyon Beşiktaş’ın kalecisi Tolga Zengin’i pas geçip, bir sezon boyunca Belçikalı Boffin’in yedeği olan Ali Şaşal’ı, oynadığı kulübe saygısı olmayıp giydiği formayı yere atan Onur Kıvrak’ı almak mı senin adalet anlayışın Sayın Terim? Sakat stoperleri milli takım kadrosuna alırken, Bundesliga 2’de şampiyonluk yaşayan Atınç Nukan, Türkiye’nin en pahalı stoperi Ersan Gülüm, Başakşehir’de ikinci baharını yaşayan Yalçın Ayhan’ı bu sezon ligimizin en flaş ekibi Konyaspor’dan bir oyuncu bile almamak mı senin disiplinin Sayın Terim? Ülkede binlerce diplomalı antrenör varken, genç milli takımlara sırf sana yağcılık yapıyorlar diye diplomasız hocaları çalıştırıp teknik direktörünü, meslektaşını yerden yere vuran Ahmet Çalık’ı milli takıma almak mı disiplin anlayışın Sayın Terim? Uzun lafın kısası Sinyor Terim, medyada, milli takımlarda, oyuncu ve antrenör olarak tıpkı kendin gibi sana biat edecek “Padişahım çok yaşa” diyecek isimlerlesin. Adana Demirspor’dan Galatasaray’a transfer olduğunda Tophane’ye takılıp MHP’yi Mehmet Ağar döneminde DYP’ye, şimdi ise sayın Cumhurbaşkanı’nın cuma namazını nerede kılacağını araştırıp o camiye gidecek kadar AKP’li oldun. Galatasaray’dan ayrılınca yaptığın basın toplantısında, herkese soracağı soruları kağıda yazdırıp, içinden işine gelenleri seçen oldun. Bunlara senin ihtiyacın yok. Bu ülkede yaşarken, ismin iki stada verilmiş, milli takımda ve Galatasaray’da ülkenin sportif anlamda en başarılısı sensin. Ne “Padişahım çok yaşa” demek, ne “Padişahım çok yaşa” denmesi beklentisi içinde olmamalısın. Ergin Ataman, hükümet korkusundan Cemaatçi diye Enes Kanter’i, sen de Galatasaray taraftarını karşına almamak için Volkan Demirel’i almadın milli takıma. Çünkü tilkinin dönüp dolaşıp geleceği yer kürkçü dükkanıdır. Senin de Avrupa Şampiyonası sonrası geleceğin adresin Galatasaray olduğu gibi...
  Seninle aynı fikirde olmayanlardan korkma, aynı fikirde olmayıp da söyleyecek cesareti olmayanlardan kork! Türk milletinin 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlar, Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve rahmetle anarım.