PFDK'dan sezonun ilk cezası Galatasaray'a

PFDK'dan sezonun ilk cezası Galatasaray'a

Süper Kupa maçındaki saha olayları gerekçe gösterilerek PFDK'dan sezonun ilk cezası Galatasaray'a kesildi

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Galatasaray'a TFF Süper Kupa müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 70 bin TL para cezası verdi. Kurulun kararı şöyle:

"Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun 14.08.2018 tarih ve 1 sayılı toplantısında almış olduğu karar aşağıda belirtilmiştir.

GALATASARAY A.Ş.'nin 05.08.2018 tarihinde oynanan GALATASARAY A.Ş. - AKHİSARSPOR TFF Süper Kupa müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle takdiren 70.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına karar verilmiştir"

HASAN ŞAŞ DA PFDK'YA SEVK EDİLDİ

Galatasaray'ın yardımcı antrenörü Hasan Şaş, sportmenliğe aykırı hareket nedeniyle PFDK'ya sevk edildi.

Hasan Şaş'ın Galatasaray-Akhisarspor Süper Kupa maçındaki sözlerinden dolayı PFDK'ya sevk edildiği ifade edildi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Spor Toto Süper Lig'den 7 kulübü Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna (PFDK) sevk etti.

TFF'den yapılan açıklamada, ligin ilk haftasında oynanan maçların ardından Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor, MKE Ankaragücü, Bursaspor, Akhisarspor ve Göztepe'nin çeşitli sebeplerle PFDK'ye sevk edildiği bildirildi.

Açıklamada, Göztepe-Evkur Yeni Malatyaspor maçında Göztepeli futbolculardan Andre Castro'nun kural dışı hareketi, kaleci Beto'nun ise sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle tedbirli olarak disiplin kuruluna sevk edildiği aktarıldı.

Hukuk müşavirliğinin, Antalyaspor'da forma giyen Charles'i de Kayserispor maçında sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle tedbirli olarak PFDK'ye gönderdiği belirtildi.

Açıklamada, Spor Toto 1. Lig'den ise Adana Demirspor'un saha olayları ve merdivenlerin boş bırakılmaması nedenleriyle PFDK'ye sevk edildiği bildirildi. 

Öte yandan, Galatasaray Kulübü Antrenörü Hasan Şaş'ın lig öncesi TFF Süper Kupa'daki Akhisarspor maçında sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle tedbirli olarak disiplin kuruluna sevk edildiği kaydedildi.