Real Madrid yine şampiyon!

Real Madrid yine şampiyon!

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde heyecan Real Madrid Liverpool maçı ile sona erdi. Kiev'in ev sahipliğindeki dev finalde iki ekip Avrupa'nın bir numaralı kupasına sahip olabilmek için kozlarını paylaştı. Real Madrid sahadan 3-1'lik galibiyetle ayrıldı.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde final mücadelesinde Real Madrid ve Liverpool, Kiev’de oynanan dev finalde gülen taraf 3-1’lik skorla Real Madrid oldu ve İspanyol ekibi üst üste üçüncü kez, toplamda da 13. kez bir numaralı kupayı müzesine götürdü.

Real Madrid’in golleri Benzema (51) ve Bale’den (64 ve 83) geldi. Liverpool’un tek golünü ise 55’te Mane kaydetti. Liverpool’da kaleci Karius 51’de Benzema’nın, 83’te de Bale’in golünde inanılmaz hatalarla gole sebebiyet verdi.

29’da ise Ramos’la girdiği ikili mücadelede omzundan sakatlanan Mohamed Salah oyundan çıkmak zorunda kaldı. Ballon d’Or’un da favorileri arasında gösterilen Salah gözyaşlarıyla sahayı terk etmek zorunda kalırken dünyanın dört bir yanındaki futbolseverler de hayal kırıklığı yaşadı.

REAL MADRID 3-1 LIVERPOOL

GOLLER: Benzema (51), Bale (64 ve 83) / Mane (55)

Dk. 90+2: Mazic’in son düdüğüyle maç sona erdi. Bir numaralı kupanın sahibi Real Madrid.

Dk. 89: Real Madrid üçüncü ve son oyuncu değişikliğini yapıyor. Karim Benzema çıkıyor ve yerini Marco Asensio’ya bırakıyor.

GOL! Dk. 83: Bale çok uzaktan vurdu, Karius yine hata yapıyor ve Real Madrid skoru 3-1’e getiriyor.

Dk. 83: James Milner oyundan çıkıyor yerine Emre Can girdi.

Dk. 82: Ramos’a faul yapan Mane sarı kart gördü.

Dk. 82: Bale’in ortasında Benzema gelişine çok düzgün vurdu ancak Karius gole izin vermedi.

Dk. 74: Real Madrid Ronaldo ile gole yaklaştı. Karius’la karşı karşıya kalan Ronaldo’nun şutuna Robertson son anda müdahale etmeyi başardı.

Dk. 70: Ceza sahası dışında sağ çaprazdan sola doğru ceza sahası çizgisine paralel ilerleyen Mane etkili bir şut çıkardı ancak şutu direkten döndü.

GOL! Dk. 64: Marcelo’nun ortasında Gareth Bale muhteşem bir rövaşata golüyle Real Madrid’i öne geçiriyor.

Dk. 61: Real Madrid’de Isco çıkıyor, yerine Gareth Bale oyunda.

GOL! Dk. 55: James Milner ceza sahası içine ortasını yapıyor. Penaltı noktasının hemen arkasında bu topa hareketlenen Dejan Lovren kısa pasını altıpas içine indiriyor. İndirilen topa hareketlenen Sadio Mane sağ ayağıyla kaleciden önce dokunuyor ve topu ağlarla buluşturuyor. Liverpool, Sadio Mane’nin golüyle 1-1’lik beraberliği yakalıyor.

GOL! Dk. 51: Orta alandan Toni Kroos’un ceza sahası içine doldurduğu topu Loris Karius kontrol ediyor. Loris Karius oyunu elle hızlı bir şekilde başlatmak istiyor ancak araya giren Karim Benzema dokunuşunu yapıyor ve topu ağlarla buluşturuyor. Real Madrid, Karim Benzema’nın golüyle 1-0 öne geçiyor.

Dk. 48: Isco, Liverpool ceza sahasında bir anda topla buluştu. Isco, önüne düşen topa vurdu, top üst direkten döndü.

Dk. 46: İkinci yarı başladı.

Dk. 45+3: Mazic ilk yarının son düdüğünü çalıyor.

Dk. 45: Sol kanattan kazanılan köşe vuruşu sonrasında topun başına geçen Toni Kroos ceza sahası içine ortasını yapıyor. Bu topu altıpas içinde Loris Karius yumrukla tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor.

Dk. 43: Ronaldo’nun şutu Karius’tan döndü, seken topta Benzema topu ağlara gönderdi ama ağlara giden gol ofsayt gerekçesiyle geçersiz sayıldı.

Dk. 36: Real Madrid’de Dani Carvajal sakatlandı ve o da Salah gibi gözyaşları içinde oyundan çıkmak durumunda kaldı. Carvajal’in yerine Nacho sahada.

Dk. 29: Mohamed Salah, Sergio Ramos’la girdiği ikili mücadelenin ardından omzundan sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kaldı. Salah gözyaşlarıyla sahayı terk etti, yerine Adam Lallana girdi.

Dk. 15: Sağ kanattan gelişen atakta kısa pasla topla buluşan Cristiano Ronaldo ceza sahası içine topla ilerliyor. Ceza sahası içi sağ çaprazdan kaleye şutunu çekiyor ancak bu top kalenin üzerinden az bir farkla dışarı çıkıyor.

Dk. 14: Milner’ın şutunda seken topu ceza sahası içinde Mohamed Salah kontrol ediyor ve kaleye şutunu çekiyor. Bu top savunma oyuncularına çarpıyor ve Sadio Mane’nin kontrolünde kalıyor. Sadio Mane kaleye şutunu gönderiyor ancak savunma oyuncuları bu topun da kaleye gitmesini engelliyor.

Dk. 11: Sol kanatta Isco’nun kısa pasıyla topla buluşan Marcelo topu düzeltip ceza sahası dışı sol çaprazdan kaleye şutunu çekiyor ancak bu top yerden kalenin yanından dışarı çıkıyor.

Dk. 8: Sol kanattan gelişen atakta kısa pasla topla buluşan Andrew Robertson ceza sahası içine ortasını yapıyor. Altıpasın hemen solunda bu topa hareketlenen Roberto Firmino kafa vuruşunu yapıyor ancak bu top farklı şekilde dışarı çıkıyor.

Dk. 6: Ceza sahası dışı sağ çaprazdan kazanılan serbest vuruş sonrasında topun başına geçen James Milner kısa pasını Mohamed Salah’a gönderiyor. Mohamed Salah ceza sahası yayı önünden kaleye şutunu çekiyor ancak bu top kademede ki Luka Modric’ten geri dönüyor.

Dk. 3: Sağ kanattan gelişen atakta topla ilerleyen Mohamed Salah kısa pasını Georginio Wijnaldum’a veriyor. Ceza sahası yayının sağından Georginio Wijnaldum kaleye şutunu çekmek istiyor ancak bu top savunma oyuncularından geri dönüyor.

Dk. 1: Mazic’in ilk düdüğüyle dev final başladı!

REAL MADRID – LIVERPOOL

Stat: Kiev Olimpiyat Stadyumu

Saat: 21.45

Hakem: Milorad Mazic (Sırbistan)

Real Madrid: Navas, Carvajal (Nacho 36), Ramos, Varane, Marcelo, Casemiro, Kroos, Modric, Isco (Bale 61), Ronaldo, Benzema

Teknik Direktör: Zinedine Zidane

Liverpool: Karius, Alexander-Arnold, Lovren, Van Dijk, Robertson, Henderson, Wijnaldum, Milner, Mane, Salah (Lallana 29), Firmino

Teknik Direktör: Jürgen Klopp

GOLLER: Benzema (51), Bale (64 ve 83) / Mane (55)

Sarı kart: Mane