Rıdvan Dilmen'den olaylı derbiye ilişkin açıklama: Tekme tokat...

Rıdvan Dilmen'den olaylı derbiye ilişkin açıklama: Tekme tokat...

Galatasaray'ın Beşiktaş'ı 2-0 mağlup ettiği maçı NTV'de değerlendiren Rıdvan Dilmen, TFF'nin Fenerbahçe'ye verdiği 3 maçlık cezaya tepki göstererek, ''Temsili olarak geçen sene Mardin'de oynanan maçı göstermişler. Maç penaltılara kalıyor, sahaya bir giriyorlar tekme tokat... Kalecinin de burnunu kırıyorlar. Maç iptal oluyor. 1 maç seyirci cezası veriliyor'' dedi.

Ünlü spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, NTV’de Galatasaray’ın Beşiktaş’ı 2-0 yendiği derbiyi değerlendirdi. Türkiye Futbol Federasyonu’nun olaylı Fenerbahçe Beşiktaş maçıyla ilgili verdiği karara tepki gösterdi. İşte Dilmen’in açıklamaları…

”HER ŞEYİ BİLİYORUM BEN”

Sahaya bir şey atılması konusunda hiç konuşmayacağım. Çünkü her şeyi biliyorum ben. Özür dilerim ama konuşamam. Gerekli mecralar skandal kararlar verdiği için… Konuşmaya gerek bile yok.

”KALECİNİN BURNU YOK NE YAPACAKLAR?”

Federasyon, temsili olarak geçen sene Mardin’de oynanan maçı göstermiş. Maç penaltılara kalıyor, sahaya bir giriyorlar tekme tokat… Kalecinin de burnunu kırıyorlar. Maç iptal oluyor. Federasyon, maçın tekrar kararını veriyor. Kalecinin burnu yok, ne yapacaklar? Başka kaleci getiriyorlar. Orada 1 maç saha kapatma cezası veriliyor. Fenerbahçe’ye niye 3 maç saha kapatma cezası veriliyor? Yazık yazık… Faili bulununca cezalar düşüyor. E bulundu… Bu 3 maçlık ceza akıl alır gibi değil. Ben bunu kabul edemiyorum. Federasyon, aldığı kararlar ile iz bırakıyor. Çok üzücü çok…

”KUPALARIN 3’DE 1’İNİ TERİM İLE KAZANDI”

Galatasaray, tarihindeki kupaların 3’de 1’ini Fatih Terim ile kazandı. Ülkemizde sadece 5 takım şampiyon oldu. Fatih Terim, bu 5 takımla oynadığı maçlarda 4 galibiyet aldı, Fenerbahçe ile deplasmanda berabere kaldı. Tudor olsa bu böyle olmazdı.

”TERİM’İN GELMESİNİN ARDINDAN…”

Fatih Terim’in gelmesinin ardından taraftarlar, takımına daha çok inanmaya başaldı. Taraftarın büyük gücü var.

”ÜST ÜSTE 3 ŞAMPİYONLUK ZORDUR”

Bu kadroyu Dursun Özbek yaptı, gitmeden önce de Fatih Terim’i getirmişti. Bu ligde üst üste 3 kez şampiyon olmak çok zordur. Sadece Galatasaray, 4 kez üst üste şampiyon oldu.

”TERİM OPERASYONU”

Fatih Terim çok iyi yarışçı antrenör. Hakkını teslim etmek lazım. Dursun Özbek’in giderayak yaptığı en büyük operasyon, Fatih Terim operasyonudur.

”BEŞİKTAŞ, MAÇA HAZIRLANAMADI”

Galatasaray maça sessiz sedasız müthiş hazırlandı. Beşiktaş hafta içi olayları nedeniyle maça hazırlanamamış. Şenol Güneş’in maç öncesinde yaptığı konuşmalardan anlaşılıyordu zaten.

”GALATASARAY, MEDEL’İ 2-0 YENDİ”

Beşiktaş için iki dönüm noktası vardı. Babel ve Negredo’nun pozisyonları… Medel müthiş oynadı bugün. Galatasaray, Medel’i 2-0 yendi diyebiliriz.

”GALATASARAY JAWS GİBİ”

Tolgay iyidi ama ikinci yarı kayboldu. Talisca sertliğe dayanamadı. Quaresma’da konsantrasyon sıfır. Galatasaray – Beşiktaş maçı gibi bakmadı. Tavırlarından anlaşılıyor. Diğer taraf jaws gibi.

”POZİSYON PENALTI GİBİ”

Pozisyon penaltı gibi geliyor bana. Beşiktaş’ta zaten bir itirazda bulunmadı.

”KORKUNÇ BİR KONSANTRASYON!”

Beşiktaş, oyunun hiçbir yerinde ‘oyun benim’ demedi. Galatasaray korkunç derecede konsantrasyon ile oynadı. Sıfır hata yaptılar. Nagatomo mükemmel oynadı, müthişti! Donk ve Fernando, hocanın istediği her şeyi yaptı.

”GOL KRALLIĞINI İLAN EDEBİLİRDİ”

Feghouli çok iyi oynamadı. Belhanda iyi başlayıp, kötü bitirdi. Gomis, bugün gol krallığını ilan edebilirdi.

”TEKNİK DİREKTÖR VE TARAFTARA 5 YILDIZ”

Teknik direktör ve taraftara 5 yıldız. Bir tarafta sessiz sedasız iyi hazırlanan aslan. Diğer tarafta demorilize bir hoca. Futbol falan yok ülkede diyor. Takıma da yansımış moralsizlik. Bir tek Medel savaştı.

”NEGREDO’YA EN İHTİYAÇ DUYULAN YER”

Şenol Güneş, Babel’i Denayer ve Maicon’un arasına soktu. Babel ancak Maicon’un hatasıyla pozisyona girebilirdi. Negredo’ya en çok ihtiyaç duyulan yerde sakatlanarak oyundan çıktı.

”ÇOK İSTEYEN BİR GALATASARAY VARDI!”

Çok farklı ve coşkuyla hazırlanan, içeride 42 maçtır yenilmeyen, bu sezon bir beraberlik dışında her maçını kazanan ve çok isteyen bir Galatasaray vardı.

”BEŞİKTAŞ’IN ŞANSI YOK GİBİ…”

Beşiktaşlılar kızmasın, şampiyonluk şansları hemen hemen yok gibi. Rakiplerinin birbirleriyle maçı da yok. Son 2 yıl ve bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde çok iyilerdi. Bu sezon Şampiyonlar Ligi’ndeki başarıyı ligde ödedi.

”BEŞİKTAŞ’IN BAYERN MAÇLARI…”

Beşiktaş’ın 5-6 maçı varken arada kafalar Bayern Münih maçına gitmişti. O dönem konsantrasyon çok düşüktü. Biz bu uyarıyı yapmıştık. Şenol hoca da görüyordur muhakkak.

”BAŞAKŞEHİR MAÇINDAN DAHA İYİYDİ”

Galatasaray, Başakşehir maçından daha iyi oynadı bugün. Beşiktaş, Başakşehir gibi oynayamadı. Gökhan Gönül sezonu kapatmış şimdiden mesela.

”260 DAKİKA KALA AVANTAJ”

1-0 iken Gomis karşı karşıya kaçırdı, Babel kaçırdı, penaltı kaçtı. Galatasaray, 260 küsur dakika kalmışken avantajını korudu. Başakşehir de kritik bir galibiyet aldı.

”LİGİN EN İYİSİ AVCI…”

Lig nasıl biterse bitsin sezonun teknik direktörü Abdullah Avcı. Hayat devam ediyor, oyuncular 3 gün sonra oynayacaklar. Kupa için ne karar verecekler bilmiyorum…

”KORKUNÇ İSTEKLİ RODRIGUES”

Korkunç istekli bir Garry Rodrigues vardı. Ama bazen saçma sapan yerlere vuruyor aşırı istekten. Tecrübeli bir Fernando ama nereye pas vereceğini, ne zaman faul yapacağını çok iyi biliyor.

”3-0 YERİNE 2-0 İYİ DEDİ”

11’e 10 devam etse Beşiktaş, oyunun sonlarında daha dirençli olabilirdi. Puan farkı 4 olduğu için Fatih Terim, skoru 3-0 yapıp ikili averajı dengelemek yerine 2-0 iyi sonuç dedi.

”GOMIS, 5 TOPUN 5’İNİ PEPE’DEN ALDI”

Gomis, hava toplarında Pepe’den her topu oldu. Aralarında çok boy farkı da yok. 5 topun 5’ini de almıştır Gomis. Sakatlanıp çıkmak zorunda kaldı. Vücut gitmiyor çünkü.

”NAGATOMO’NUN DAHASI DA VAR”

Nagatomo’nun ilk maçından sonra çok kötü oynadı ama temkinli olalım demiştik. Her geçen gün daha iyiye gittiğimi düşünüyorum diyor. Dahası da var yani. 10 üzerinden 7’yim daha diyor.

”ŞENOL GÜNEŞ BUNU GÖRMELİYDİ”

Maçtan sonra kazanan teknik direktörü övmek, kaybedeni eleştirmek doğaldır. Şenol Güneş, Gomis’in Pepe’ye üstünlüğünü görmeliydi. Şenol hocanın Perşembe’den itibaren hayatına baktığımızda mental olarak yorgun günler geçiriyor.

”ŞENOL GÜNEŞ BENİ ARADI…”

Şenol hoca beni aradı. Çok demorilizeydi. Daha sonuç açıklanmamıştı. Canını o kadar sıkkın hissetim ki… Hala sıkkın. Bu da performansını etkiliyor. Abartı bir kelime kullanıyorum belki ama yenilgiyi kabullenmiş. Beşiktaş’un bundan sonraki 3 maçı kolay olmaz.

”G.SARAY’IN DEPLASMANLARI ZOR”

Galatasaray, 20 derece üstü 2 deplasmana gidecek. Akhisar ve İzmir’e. En zor fikstür onlarda. Fenerbahçe, Galatasaray’ın kazanmasını istiyordu. Galatasaray’ın finalleri iyi oynayan bir teknik direktörü var.

”İLK 5 SIRAYA HİÇ KAYBETMEDİ”

Fenerbahçe’nin maçları zor. Tek kolay maçı Karabükspor. Fatih Terimli Galatasaray, ligde ilk 5 sıradaki takımların hiçbirine kaybetmedi.

”MAAŞLARI ALAMAYANLAR VAR”

Maaşlarını alamayan futbolcular var. Ankaragücü lige çıktı, aylarda maaş alamayan futbolcuları varmış. Süper Lig’de aylarca para alamayan futbolcular var.

”FIRAT AYDINUS UCUZ ATLATTI”

Bugün Fırat Aydınus çok ucuz atlattı. Daha farklı provakasyonlar yapılabilirdi. Taraftar, yanındakinin jandarması olsun. Olmadığı zaman malesef böyle oluyor.

ŞAMPİYONLUK ORANLARI…

%50 Galatasaray, %35 Başakşehir, %10, %5 Beşiktaş