Rio'da Türk muhabire saldırı!

Rio'da Türk muhabire saldırı!

Olimpiyat Oyunları'nı takip eden DHA muhabiri Canan Kaya saldırıya uğradı

 Gündüz vakti saldırıya uğrayan Kaya, darp edildi ve çantası çalınmaya çalışıldı. Saldırı esnasında bağıran ve epey hırpalanan Kaya, kendi imkanları ile saldırganlardan kurtuldu.
2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nın skandal gidişatına yeni bir halka daha eklendi. 3 Brezilyalı saldırgan, gündüz vakti sokakta yürüyen DHA muhabiri Canan Kaya'nın üstüne çullanıp darp etti.


Rio'nun en işlek caddelerinde meydana gelen olayı Canan Kaya şu şekilde anlattı:
"Gündüz vakti birden bire üç kişi arkamdan saldırıp yere yatırdı. Bir yandan çantamı kolluyor, diğer taraftan olanca gücümle bağırıyordum. Boğuşma birkaç dakika sürdü. Çantamı alamayınca, vücudumun çeşitli yerleri darp etmeye başladılar. Ne yazık ki kimse yardım etmedi ve kendi imkanlarımla kurtuldum. Olayı IOC yetkililerine, organizasyon komitesine ve Dünya Spor Yazarları Birliği'ne (AIPS) ilettim. Emniyet de gerekli soruşturmanın yapılacağını söyledi."
Kaya, bu saldırının ilk kez olmadığını, turistlerin ve bazı sporcuların da bu vahim durumla karşı karşıya kaldığını, Rio'daki güvenlik güçlerinin yeterli önlem almadıklarını ve halkın korku içinde yaşadığını sözlerine ekledi