Robin van Persie attı Fenerbahçe kazandı

Robin van Persie attı Fenerbahçe kazandı

Spor Toto Süper Lig'in 26. hafta mücadelesinde Fenerbahçe, Karabükspor'u deplasmanda 1-0 mağlup etti. İki takım kalecilerinin de kritik kurtarışlar yaptığı maçta Fenerbahçe'nin golü 84. dakikada Hollandalı yıldız Robin van Persie'den geldi. Persie, son olarak 11. haftadaki Galatasaray derbisinde ağları sarsmıştı. Spor Toto Süper Lig'in 26. hafta mücadelesinde Fenerbahçe, Karabükspor'u deplasmanda 1-0 mağlup etti. İki takım kalecilerinin de kritik kurtarışlar yaptığı maçta Fener

Fenerbahçe, Karabükspor deplasmanında Hollandalı golcüsü Van Persie'yle güldü.

Ligde şampiyonluk yarışından uzak kalan Sarı Lacivertliler'de oyuncuların rahat ve kendine güvenen futbolu dikkat çekti. 

İlk yarıda Lens'le etkili olan Fenerbahçe'nin gol pozisyonlarında kaleci Ahmet Şahin başarılıydı. 

İkinci yarıda ise Kanarya'da Fabiano Ribeiro kalesinde devleşti ve inanılmaz kurtarışlarıyla belki de kaznaılan 3 puanda, golün sahibi Van Persie'den daha çok katkı sahibi oldu. 

84'de Hollandalı yıldız Van Persie ağları sarstı ve 14 hafta sonra ligde gol atmış oldu. 

Maçtan dakikalar...

3. dakikada sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Jeremain Lens geçti. Lens'in ortası savunmadan sekip arka direkte bulunan Martin Skrtel'e geldi. Skrtel'in çektiği şut kaleci Ahmet Şahin'de kaldı.

8'de sağ kanattan ceza alanına giren Lens, tehlike yaratmak üzereyken kalesinden açılan Ahmet Şahin, son anda topu taca gönderdi.

13'te Josef De Souza'nın ceza sahasının hemen dışından sol çaprazdan çektiği şutu kaleci Ahmet Şahin kornere çeldi.

18'de Lens'in kullandığı kornerde Mehmet Topal uygun pozisyonda topu kontrol edemedi. Mehmet altıpasta bomboştu. 

28'de Cristian Tanase'nin sol çaprazdan uzaktan şutu yandan auta gitti. 

Bu gol kaçmaz!

Fenerbahçe, 29. dakikada inanılmaz bir gol kaçırdı. 

Mehmet Topal sağ kanatta ceza saahsı içinde bomboş kaldı. Topal içeriye çıkarmakta gecikse de top Van Persie'de kaldı. Onun şutu AHmet Şahin'den döndü. Seken top yine Mehmet Topal'da kaldı ancak Topal iyi vuramadı ve Karabükspor savunması tehlikeyi uzaklaştırdı. 

Lens de kaçırdı

45+2'de Fenerbahçe, Lens'le çok önemli bir gol daha kaçırdı. 

Hollandalı yıldız karşı karşıya kötü vurdu ve Ahmet Şahin rahatça topu kontrol etti. 

İlk yarı golsüz sona erdi. 

İkinci yarıya hızlı başlayan ve üstüste poziyonlar bulan Karabükspor oldu. 

50'de Andre Poko'nun pası ile ceza sahasının hemen dışında sol çaprazda topla buluşan Serdar Deliktaş'ın çektiği şut az farkla üstten auta gitti.

50'de Andre Poko'nun pası ile ceza sahasının hemen dışında sol çaprazda topla buluşan Serdar Deliktaş'ın çektiği şut az farkla üstten auta gitti.

Fabiano Ribeiro coştu

56'da ev sahibi ekip bir kez daha gole çok yaklaştı. 

Sol kanattan kullanılan serbest vuruşta, Ceyhun Gülselam kafayı vurdu, Fabiano harika bir kurtarışla adeta uzadı ve golü önledi. 

66'da Fabiano bir kez daha harika bir kurtarışa imza attı.