Ronaldo için şaşırtan iddia!

Ronaldo için şaşırtan iddia!

İspanya'da vergi kaçırma suçlamasıyla yargılanan Real Madrid'in yıldızı Cristiano Ronaldo'nun, İngiltere'ye dönmek istediği iddia edildi.

Sözcü'de yer alan habere göre, İspanya La Liga’nın dev kulübü Real Madrid’in yıldızı Cristiano Ronaldo’nun, İspanya’da devam eden vergi soruşturması nedeniyle İngiltere’ye dönmek istediği iddia edildi.

Ronaldo, 2010’da 2011-14 yılları arasındaki imaj haklarından kazandıklarını saklamak için İrlanda ve İngiliz Virgin Adaları’nda bir şirket yapısı kurduğu ve 14 milyon euro vergi kaçırdığı iddiasıyla yargılanıyor.
Cadena SER’in haberine göre, Ronaldo’nun “İngiltere’de asla böyle sorunlar yaşamadım. Bu yüzden İngiltere’ye dönebilirim. Ben vergilerimi daima öderim, daima. Hem İngiltere’de, hem de İspanya’da hep ödedim” ifadelerini kullandığı öne sürüldü.

Yıldız futbolcu, “Bildiğiniz gibi bir şeyi saklayamam, bunu yapmam gülünç ve saçma olurdu. Benim her şeyim açıktır. Hiçbir şey yapmanıza ihtiyacınız yok. Adımı Google’e yazdığınızda Cristiano hakkında her şey ortaya çıkıyor. Örneğin Forbes dergisi, bütün kazançlarım yazıyor” diyerek kendisini savundu.

Ronaldo, “2014’te her şeyi ödedim. Bu dava hakkında hiçbir fikrim yok. 6. sınıfa kadar okula gittim ve nasıl yapacağımı bildiğim tek şey futbol oynamak oldu. Danışmanlarım bana ‘Cris, sorun değil’ dedi, onlara inanıyorum” şeklinde konuştu.

Kariyerine Sporting Lizbon’da başlayan 32 yaşındaki futbolcu, 2003 yılında Manchester United’a transfer olmuştu. 2009’da Real Madrid’e 94 milyon euro bedelle transfer olan Portekizli yıldız, 8 yıldır İspanyol ekibinde mücadele ediyor.

Ronaldo’nun Real Madrid ile olan sözleşmesi ise 2021 yılında sona erecek.