Ronaldo: Rusya bana şans getirdi

Ronaldo: Rusya bana şans getirdi

FIFA’nın, yılın futbolcusu olarak seçtiği Real Madrid forması giyen Portekizli futbolcu Cristiano Ronaldo, Rusya’nın kendisine şans getirdiğini söyledi.

FIFA'nın, İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlediği törende yılın futbolcusu ödülü Real Madrid'in Portekizli yıldızı Cristiano Ronaldo'ya verildi. Daha sonra FIFA’ya konuşan Ronaldo’ya 2018 Dünya Kupası’nı ağırlayacak Rusya hakkında düşünceleri soruldu.

​Ronaldo “Rusya’da birkaç kez oynadım. Orada Şampiyonlar Ligi’ni kazandım. Rusya, bana şans getiren ülke” dedi.

Ronaldo açıklamalarına şöyle devam etti: “Portekiz’in geçen sefer şansı yaver gitmedi, Konfederasyon Kupası’nı kazanamadık, ancak genel anlamda konuşacak olursak müsabaka kaydadeğerdi, yeni bir deneyim oldu. Penaltılarda Şili’ye karşı kaybettik, ancak olumlu tarafından bakacak olursak Dünya Kupası’nda olmasındansa orada olması daha iyi oldu.”

Ronaldo ilk Şampiyonlar Ligi madalyasını 2008 yılında Manchester United’dayken Moskova’da aldı. Moskova’ya bu yıl haziran ayında Portekiz milli takımının kaptanı olarak dönen Ronaldo’nun takımı Rus milli takımını 1-0 mağlup etti.

'PORTEKİZ'İN FAVORİLER ARASINDA GÖSTERİLMESİ TAMAMEN ANLAŞILIR'

Ronaldo, Portekiz milli takımının gelecek yıl gerçekleştirilecek Dünya Kupası için favoriler arasında gösterilmesinin de ‘tamamen anlaşılır’ bir şey olduğunu ifade etti.

Ronaldo şunları söyledi: “Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (Euro 2016) şampiyon olduk. Bu nedenle de hakkımızdaki beklentilerin yüksek olması kaçınılmaz. Ancak Euro 2016'dan önce de dediğim gibi: Portekiz büyük turnuvalar için asla favori değil.”

14 Haziran-15 Temmuz 2018'de düzenlenecek 2018 FIFA Dünya Kupası'na Rusya'nın 11 kentindeki 12 stadyum ev sahipliği yapacak. Maçlar Moskova, Saint Petersburg, Kaliningrad, Kazan, Volgograd, Nijniy Novgorod, Samara, Saransk, Ekaterinburg, Rostov na Donu ve Soçi kentlerinde oynanacak.