Şampiyondan 4 gollü veda

Şampiyondan 4 gollü veda

Spor Toto Süper Lig'de bu sezonu şampiyon olmayı garantileyen Beşiktaş evinde Osmanlıspor'u 4-0 gibi net bir skorla mağlup etti. Vodafone Park'ta oynanan mücadelede ev sahibi Beşiktaş'a galibiyeti getiren golleri 16. ve 88. dakikalarda Cenk Tosun, 31. dakikada Tosic ve 73. dakikada Aboubakar kaydetti. Tosic attığı bu golle Vodafone Park'ta atılan 100. gole imzasını attı. Bu sonucun ardından Beşiktaş puanını 77'e yükseltirken Osmanlıspor 38 puanda kaldı.

Stat: Vodafone Park 
Hakemler: Arda Kardeşler, Mehmet Cem Hanoğlu, Cevdet Kömürcüoğlu 
Beşiktaş: Fabricio, Beck, Mitrovic, Tosic, Caner Erkin (Dk. 58 Adriano), Gökhan İnler, Tolgay Arslan (Dk. 71 Necip Uysal), Aboubakar (Dk. 82 Gökhan Gönül), Oğuzhan Özyakup, Babel, Cenk Tosun 
Osmanlıspor: Ahmet Eyüp Türkaslan, Regattin, Szukala, Numan Çürüksu, Muhammed Bayır, Maher, Luiz Carlos, Delarge (Dk. 75 Burak Ağaoğlu), Rusescu (Dk. 46 Bifouma), Engin Bekdemir (Dk. 58 Sinan Kurt), Webo 
Goller: Dk. 16 ve 89 Cenk Tosun, Dk. 31 Tosic, Dk. 73 Aboubakar (Beşiktaş) 
Sarı kartlar: Dk. 35 Luiz Carlos, Dk. 84 Burak Ağaoğlu (Osmanlıspor)

MAÇIN GOL DAKİKALARI
16. dakikada Beşiktaş öne geçti. Soldan aldığı topla ceza alanına giren Cenk Tosun'un, yerden vuruşunda, meşin yuvarlak köşeden filelere gitti: 1-0
31. dakikada Beşiktaş skoru 2-0 yaptı. Sağ taraftan kullanılan köşe vuruşunda ön direğe gelen topu Cenk Tosun arkaya aşırdı, altı pasın içinde bekleyen Tosic, müsait pozisyonda meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 2-0
73. dakikada Beşiktaş skoru 3-0 yaptı. Gökhan İnler'in uzun pasıyla topla buluşan Oğuzhan Özyakup, soldan ceza sahasına girip, meşin yuvarlağı Aboubakar'ın önüne bıraktı. Kamerunlu golcü tek vuruşla topu filelere gönderdi.
89. dakikada Babel'in ara pasında topla buluşan Cenk Tosun, kaleciden sıyrılarak dar açıdan topu boş kaleye gönderdi: 4-0

CANER ERKİN, 223 GÜN SONRA İLK 11'DE 
Siyah-beyazlı takımda Adriano Correia'nın yerine ilk 11'de sahaya çıkan Caner Erkin, 223 gün sonra ilk 11'de şans buldu. 
Beşiktaş formasıyla 23 Ekim 2016'da Antalyaspor ile oynanan karşılaşmada ağır bir sakatlık yaşayan ve uzun süre sahalardan uzak kalan Caner, iyileşmesinin ardından ilk maçını geçen hafta Gaziantepspor'a karşı oynadı. Son olarak ligin 7. haftasında Kayserispor ile oynanan maçta ilk 11'de sahaya çıkan Caner, 8. haftadaki Antalyaspor karşısında sonradan oyuna dahil olmuş ancak ağır bir sakatlık yaşamıştı. 

ERSAN ADEM GÜLÜM İLK KEZ 
Beşiktaş'ta yedekler arasında bulunan Ersan Adem Gülüm, bu sezon ilk kez kadroda yer alabildi. Devre arasında Çin'den kiralık olarak siyah-beyazlı ekibe dönen Ersan, geride kalan maçlarda teknik direktör Şenol Güneş tarafından kadroda tercih edilmemişti. 
Beşiktaş'ta ayrıca Tolga Zengin, Atınç Nukan, Necip Uysal ve Ömer Şişmanoğlu da yedek olarak Osmanlıspor maçına başladı.

OSMANLISPORLU OYUNCULARDAN BÜYÜK JEST 
Konuk ekip Osmanlıspor'un teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu, yardımcıları ve oyuncular, siyah-beyazlı takımın teknik heyetiyle oyuncularını seremoni öncesi alkışlarla karşıladı. Çıkış tüneli önünde iki sıra halinde siyah-beyazlıları bekleyen Osmanlısporlular, Beşiktaş'ı şampiyonluğundan dolayı kutladı.

Konuk ekip ayrıca sahaya "ŞampiyONBEŞiktaş'a Şampiyonlar Ligi'nde başarılar dileriz." yazılı pankartla çıktı. Beşiktaşlı taraftarlar da tribünün büyük bölümünü kaplayan ve üstünde "Alkışlayın Şampiyonu" yazan pankart açtı. Osmanlıspor, ısınmak için sahaya çıkarken de Şırnak'ta askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan 13 askeri unutmadı ve "Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz" yazılı pankart taşıdı. Beşiktaşlı taraftarlar, Osmanlısporlu oyuncuları bu iki hareketinden dolayı yoğun bir şekilde alkışladı. 
Bu arada karşılaşma öncesinde Şırnak'ta şehit düşen askerler için bir dakikalık saygı duruşu yapıldı.

TARAFTARLAR, STADI TAMAMEN DOLDURDU 
Beşiktaşlı taraftarlar, takımlarının şampiyonluk kutlaması yaptığı Osmanlıspor maçına büyük ilgi gösterdi. Rakip takım taraftarlarına ayrılan deplasman tribünün de Beşiktaşlılara verilmesiyle siyah-beyazlılar, Vodafone Park'ı tamamen doldurdu. Beşiktaş'ın Osmanlıspor ile yaptığı karşılaşmayı siyah-beyazlı takımın eski futbolcusu Filip Holosko da izledi.
GÖKHAN İNLER 21 HAFTA SONRA İLK 11'DE 
Osmanlıspor maçına ilk 11'de çıkan Gökhan İnler, 21 hafta sonra ilk 11'de oynadı. Gökhan, siyah-beyazlı formayla son olarak 12. haftadaki Medipol Başakşehir mücadelesinde ilk 11'de görev almıştı. Ligin ilk yarısında Kardemir Karabükspor, Akhisar Belediyespor, Galatasaray ve Medipol Başakşehir maçlarında ilk 11'de oynayan siyah-beyazlı oyuncu, ikinci yarıda ilk kez ilk 11'de yer aldı. 

KARTAL YUVASI PARA BASTI 
Beşiktaşlı taraftarlar, maç öncesi Beşiktaş'ın lisanslı ürünlerine büyük ilgi gösterdi. Siyah-beyazlılar, Vodafone Park'ta bulunan Kartal Yuvası'nda adeta izdihama neden oldu. Taraftarların, ürünlere büyük ilgi göstermesiyle Beşiktaş önemli bir gelir elde etti.