Şampiyonluk öyküsü

Şampiyonluk öyküsü

Son olarak Hamza Hamzaoğlu’yla 2014-15 sezonunda şampiyonluk yaşayan Galatasaray, iki sezonluk aranın ardından Fatih Terim ile 2017-18 sezonunu şampiyon tamamlayarak bu başarıyı 21’inci kez tekrarladı.

Bora ÜNAL- Suat Can YURDUM/ YURT

Sezona Dursun Özbek başkanlığında ve Igor Tudor yönetiminde başlayan Galatasaray, iki senelik hasreti bitirmek için kadrosuna kattığı 10 oyuncuyla transfer sezonuna damga vurdu. Yapılan transferlerle birlikte taraftarın yeni sezondan beklentilerini artıran Sarı-Kırmızılılar UEFA Avrupa Ligi Ön Elemsinde Östersunds karşısında alınan sonuçlarla hayal kırıklığı yarattı. Güçsüz rakibi karşısında alınan bu kötü sonucun ardından lige sekizde yedi ile başlayan Cimbom, şampiyonluğun en büyük adayı olduğunu herkese gösterdi.

RODRİGUES TERİM İLE COŞTU

Sezona Igor Tudor yönetiminde başlayan Galatasaray’da inişli çıkışlı bir form grafiği sergileyen Garry Rodrigues, Fatih Terim’in göreve gelmesiyle bambaşka bir kimliğe büründü. Tudor döneminde çıktığı 15 maçta bir gol, üç asistlik performans gösteren Rodrigues, Terim’in takımın başına geçtiği 17’nci haftadaki Göztepe maçından itibaren mükemmele yakın bir performans gösterdi. Terim yönetiminde çıktığı 18 maçta sekiz gol, sekiz asistlik performansıyla dikkat
çeken Garry, sezon genelinde çıktığı 33 lig maçında dokuz gol atıp, 11 asist yaparak şampiyonlukta büyük pay sahibi oldu.

TERİM GELDİ ÖZBEK GİTTİ

Bu harika başlangıç, büyük maçlarda alınan yenilgilerle yerini form düşüklüğüne bırakınca taşlar yerinden oynadı ve
ligin 16’ıncı haftasında Galatasaray’ın ve Türk futbolunun efsanesi Fatih Terim takımın başına getirildi. 

Fatih Terim’in gelişi ile çok farklı bir hava yakalayan Galatasaray, bir anda kendisini baskın seçimin içinde buldu. Dursun Özbek ve Mustafa Cengiz’in yarıştığı bu baskın seçimde galip 1578 oyla Mustafa Cengiz oldu. Cengiz’in gelişi ile
yönetime giren Abdurrahim Albayrak’ta oyuncularla olan iyi ilişkisi nedeniyle gelen şampiyonlukta en büyük pay sahiplerinden biri oldu.

FİNALLERİN TAKIMI GALATASARAY

Ligin ilk yarısında büyük maçlar konusunda sıkıntı yaşayan, Beşiktaş, Trabzonspor ve Başakşehir’e yenilip Fenerbahçe ile berabere kalan Aslanlar, Fatih Terim önderliğinde şampiyonluk yolundaki direkt rakiplerinden istediği sonuçları almayı bildi. 28’inci haftada Gençlerbirliği’ne son dakika golüyle 1-0 yenildikten sonra ligin geri kalanında Fatih Terim ve öğrencilerini büyük bir sınav bekliyordu. Galatasaray bu periyotta final yapma geleneğini bir kez daha ortaya koydu. Beşte beş ile gidilen Göztepe deplasmanında Gomis’in 66’ıncı dakikadaki penaltı golü şampiyonluğu müjdeledi.