Şenol Güneş:  Koyun satmıyoruz!

Şenol Güneş: Koyun satmıyoruz!

Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş basın toplantısı düzenledi.

Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri’nde düzenlenen basın toplantısıda Güneş, yeni sezon hazırlıkları ve transfer çalışmalarını hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Güneş’in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

– Tüm takımlara sezonun hayırlı olmasını diliyorum. Bu sene transferlerle yarışa ortak olmak isteyenler olacak.
– Geçen sezonun şampiyonu olarak lige başlıyoruz. Bu sene de hedefimiz aynı. En iyi futbol oynayan ekip olmak istiyoruz. Lig yarışı kadar bu sene Şampiyonlar Ligi de önemli. Geçen sene son anda gruptan çıkamadık. UEFA’da çeyrek finalde kaybettik. Umarım bu sene düşündüklerimiz olur.
– Forvette bir oyuncuya ihtiyacımız var. Mutlaka almalıyız. Gökhan Töre’nin sakatlığı sonrası artık bir kanat oyuncusuna da ihtiyacımız var. Bunların kim olacağı ile ilgili yönetim kurulunun çalışması var. Onun dışında elimizde olan muhtemelen gitmesi gereken oyuncular olacaktır. Bizim için öncelik bu iki bölge olacak. Çalışmalar tempo olarak iyi.
– Çin yolculuğu sonrası Valladolid, Las Palmas ve Real Betis takımlarıyla hazırlık maçı oynayacağız.
– Bütün rakipleri önemli ve değerli görüyoruz. Çekim gücü olmak istiyoruz. Beğeni kazanmak, güzel futbol oynamak istiyoruz.
‘Pepe’nin son 6 yılda olumsuzluğu yok’
– Pepe geldi ama şu anda idmanda yok. Quaresma da yok. İspanya kampına gelecekler, dinlenmeleri de lazım. Pepe’nin kariyerine diyecek bir şey yok, saygıyı hak ediyor. Karakteri ile ilgili de önemli bilgiler aldık. Eleştirilebilir görüntüleri vardı. Son 6 yıla baktığımızda herhangi bir olumsuzluğunu görmüyoruz. İnsanlar saha içerisinde agresif olarak zaman zaman hata yapabilir. Önemli olan bunu sürdürmemektir. Onu da onda gördük. Tecrübesi ile yeteneği ile katkı sağlayacaktır. Marcelo, Tosic, Atınç, Mitrovic de var. Şu anda o bölgeyi yeterli görüyorum.

Burak Yılmaz ve Volkan Şen

Forvet ve kanat oyuncusuna ihtiyacları olduğunu söylemesinin ardından, eski öğrencileri Burak Yılmaz ve Volkan Şen’i transfer etmeyi düşünüp düşünmedikleri sorulan Güneş şöyle konuştu:

– “Transferde son kararı yönetim veriyor. Bu konuda benim ağzımdan yazılar yazıldı. Ben transfer düşüncelerimi yönetime söylerim. Ekonomik konu olmadığı sürece hiçbir şey olmaz. Burak da Volkan da yetenekli oyuncular. Biz yetişmiş oyuncular, hocalar, sanatçılar yetişmesi için az uğraşıyoruz, yetiştikten sonra kolay harcıyoruz. Sizi Beşiktaş’ta temsil eden kişinin savunma hakkını ona bırakıyorsak aslında onu sevmiyoruz demektir. Onun haklarını biz savunmalıyız. Zayıf düştüğü anda yok ediyoruz. Güçlüyken de onu abartarak seviyoruz. Bu kültürü düzeltmeliyiz. Arda’ya çok inanıyorum. O duruma düşmüşse o sadece Arda’nın hatası değildir. Hepimizin hatasıdır. Onu biz birlikte savunmalıyız. Aynı şey medya mensubu içinde geçerli. Nedense yetişmiş oyuncuları yok edip, yeni oyuncu yetiştirmek istiyoruz. Volkan da Burak da yetenekli oyuncular. Karakter itibari ile olumsuzluklarının olacağını düşünmüyorum. Alınıp, alınmaması konusu gündeme gelirse konuşurum. Ben olumlu bakıyorum. Volkan ve Burak ile de net bir şey yok. Teknik olarak olumsuz değilim”

‘Yusuf Erdoğan onay verdiğim bir oyuncu’

– Gökhan İnler’in oynama şansı az oldu. Herhalde bu yüzden ayrılmak istedi. Biraz ani oldu. Gökhan İnler benimle değil yönetimle konuştu. İnsan ve oyuncu olarak ondan memnunum. Ama şans veremedim. Yusuf Erdoğan da teknik olarak benim onay verdiğim bir oyuncu. Yusuf Erdoğan yetenekli, Trabzonspor onu neden bırakıyor bilmiyorum, düşünebiliriz, her iki kanatta da oynuyor.Ama transferde ekonomik ve idari kısımlar yönetimin

‘Talisca mesleğine saygısızlık yaptı’

– Talisca yanlış yaptı, mesleğine saygısızlık yaptı. Giderken izin istedi, annesinin rahatsız olduğunu söyledi bilmiyoruz. Annesinin rahatsızlığı nedeniyle erken gitti. Ama geç gelecekse de bildirmesi lazımdı. Annesini doktorlar iyileştirecek o değil. Talisca çalışırsa, dünya çapında bir oyuncu olur. Ama onu da bu tür sorunları olduğu için Benfica bıraktı. Egoları şişirmeyelim.Talisca için olumsuz konuşmak yerine nasıl çözeriz diye düşünmemiz lazım. Çalışmayan oyuncunun oynama şansı da az olur. Talisca’ya ceza olacak ama bu cezayı takıma vermek istemiyoruz. Sosa durumu farklı, o bizim oyuncumuzdu. Futbol sevgi işi. Seveceksiniz. Severecek yapacaksınız. İşinizi de sevecek, saygı duyacaksınız. Ancak öyle mutlu olursunuz.

‘Koyun satmıyoruz’

– Sanki birileri tezgah mı hazırlıyor anlamıyorum. Marcelo’yu Lyon istiyor mu? İstiyor. İstediğimiz rakamı vermezlerse bu iş olmaz. İstediğimizi verirlerse, bu iş biter. Koyun satmıyoruz. Marcelo için bir rakam istiyoruz. Veriyorlar mı? Vermiyorlar. O zaman satmayız. Uzatmaya gerek yok. İhtiyacın varsa al, yoksa alma kardeşim. Aklım almıyor bazı transferleri.