Şenol Güneş’ten VAR tepkisi’

Şenol Güneş’ten VAR tepkisi’

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Vodafone Park’ta siyah-beyazlıların Evkur Yeni Malatyaspor’u 2-1 mağlup ettiği karşılaşmanın ardından önemli açıklamalarda bulundu

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Evkur Yeni Malatyaspor galibiyetinin ardından yaptığı açıklamada, Gary Medel'e gösterilen kartlara değindi. Güneş, " Bu VAR niye var anlamadım? Adamın sarı kart görmemesi lazım, sarı kart görüyor. 2. sarı kartta kırmızıya dönerse VAR'a bakılır deniyor, bakmıyor. Bu VAR sistemini doğru bulmuyorum. Makinede sorun yok, gösteriyor. VAR hata yapmıyor ki, insanlar yapıyor" dedi.

Gary Medel’in, gördüğü iki sarı kartla oyundan atılmasına değinen deneyimli çalıştırıcı “Kırmızı gösterilse de, Fenerbahçe maçı da olsa haftaya… Bu VAR niye var anlamadım? Adamın sarı kart görmemesi lazım, sarı kart görüyor. 2. sarı kartta kırmızıya dönerse VAR’a bakılır deniyor, bakmıyor. Bu VAR sistemini doğru bulmuyorum. Makinede sorun yok, gösteriyor. VAR hata yapmıyor ki, insanlar yapıyor. Bugün fazla değinmeyeyim bu konulara, haftaya Fenerbahçe maçı var, en azından ben sahada kalayım” yorumunu yaptı.

Güneş, Vodafone Park’ın zemini hakkında ise şöyle konuştu:

“Pas yapmaya müsait bir zemin yoktu. Çocuğu neden aldığımızı şaşırdık, Adem topu almaya giderken zemine takıldı ve düştü. Futbolun oynanması için bizim takımın, rakibin, zeminin, hakemin iyi olması gerekiyor. Bugün olumsuzluklara rağmen maçı kazanmayı başardık. Olumsuzluklara rağmen üstesinden gelmeyi başardılar, oyuncularımı tebrik ediyorum.”

Gol yollarındaki sorunlar sorulan Güneş, “Gol vuruşunu yapmayı azalttık, pozisyon zenginliğinden çok şut teşebbüsümüz az. Bunlar iyi zeminde olur. Akhisar maçı da, Antalyaspor maçı da böyle geçti. Sıkıntımız var. Düşündüğümüz oyun güzelliği, akıcılık yok” cevabını verdi.