Türkiye HDP’nin TBMM'de yaptığı boykotu konuşuyor!

Türkiye HDP’nin TBMM'de yaptığı boykotu konuşuyor!

HDP'li milletvekillerinin katılmadığı yasama yılı açılışında, masalara dikensiz kaktüse benzeyen saksılı çiçekler bırakıldı.

Meclis'teki törene HDP parti olarak katılmama kararı almıştı. Diğer taraftan HDP’liler katılmadıkları yasama yılı açılışında Meclis’teki sıraların üzerine koltukların rengine uygun kağıtlarla süslenmiş saksılı çiçekler bırakıldı. Bu çiçekler Türkiye gündemine bomba gibi düştü. HDP’nin,  bu çiçeklerin ne anlam taşıdığına dair açıklaması ise merakla bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erodğan, TBMM’nin yeni yasama yılı açılış konuşmasını tamamladıktan sonra kapıda gazetecilerin, HDP’lilerin Meclis’e gelmemesi konusunu sorması üzerine ”Onların yeri Kandil’dir” cevabını verdi.

CHP, MHP ve AKP milletvekilllerinin hazır bulunduğu Genel Kurul'da Erdoğan'ın girişi ve çıkışı sırasında CHP'liler ise  ayağa kalmayarak dikkat çekti.  Akabinde Meclis’te yapılan sürpriz toplantıya ise Kılıçdaroğlu davet edilmedi.

Sürpriz görüşmede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan  Başbakan Binali Yıldırım ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli biraraya geldi.TBMM Başkanı Kahraman'ın makamında gerçekleşen görüşmeye Genelkurmay başkanı Hulusi Akar ile bazı bakanların da katıldığı belirtildi.