Son şampiyon Galatasaray galibiyetle başladı... İşte goller

Son şampiyon Galatasaray galibiyetle başladı... İşte goller

Süper Lig'de 2018-2019 sezonu Ankaragücü Galatasaray maçı ile açıldı. İki takımın da galibiyet istediği Ankaragücü Galatasaray 4 gol oldu. Ankaragücü 7. dakikada El Kabir'in golü ile öne geçti. Galatasaray 21. dakikada Serdar Aziz ve 30. dakikada Kone'nin kendi kalesine attığı golle öne geçti. Uzatmada Eren Derdiyok farkı ikiye çıkardı.

Spor Toto Süper Lig'in son şampiyonu Galatasaray, Lefter Küçükandonyadis sezonunun ilk maçında Ankaragücü'nü 3-1'le yıktı. Süper Kupa'yı Akhisar'a kaptıran Aslan, başkentte Serdar Aziz, Kone (kk) ve Eren Derdiyok'un golleriyle yara sardı.
Spor Toto Süper Lig'de 2018-2019 sezonunun açılış maçında Galatasaray, deplasmanda MKE Ankaragücü ile karşılaştı.

Son şampiyon Galatasaray, ligin yeni ekibi Ankaragücü karşısında sahadan 2-1 galibiyetle ayrıldı ve sezona galibiyetle başladı.

Galatasaray'a galibiyeti getiren golleri Serdar Aziz (21'), Bakary Kone (30') ve Eren Derdiyok 90+2' kaydetti.

Ankaragücü'nün tek golü Mustafa El Kebir'den geldi.

SÜPER LİG'İN İLK GOLÜ EL KEBİR'DEN

7. dakikada gelişen atakta MKE Ankaragücü öne geçti. Orta sahada topla buluşan Mokhtar, bir süre sürdüğü meşin yuvarlağı savunmanın arkasına sarkan El Kabir'in önüne bıraktı. Bu futbolcu da kaleci Muslera'nın yanından meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 1-0

14. dakikada Galatasaray'ın Sinan Gümüş ile kullandığı köşe atışında penaltı noktası üzerinde iyi yükselen Serdar Aziz'in kafa vuruşunda, top yandan dışarı çıktı.

16. dakikada Galatasaray'ın kazandığı serbest atışta topun başına geçen Maicon'un vuruşunda, meşin yuvarlak az farkla yandan dışarı gitti.

SERDAR AZİZ BERABERLİĞİ GETİRDİ

21. dakikada Galatasaray skora denge getirdi. Sinan Gümüş'ün kullandığı köşe atışında ön direkte bulunan Maicon, kafayla topu arka direğe aktardı. Arka direkte boş pozisyondaki Serdar Aziz'in kafa vuruşunda, top filelerle buluştu: 1-1

BAKARY KONE KENDİ AĞLARINA GÖNDERDİ

30. dakikada Galatasaray öne geçti. Mariano'nun sağ taraftan ceza alanı içine yaptığı ortada Bakary Kone, ters bir vuruşla topu kendi ağlarına gönderdi: 1-2

34. dakikada gelişen Galatasaray atağında, ceza alanı içinde topla buluşan Onyekuru'nun rakibini geçtikten sonraki sert vuruşunda, meşin yuvarlak dışarı çıktı. Karşılaşmanın ilk yarısını konuk ekip, 2-1 üstün tamamladı.

SON SÖZÜ EREN SÖYLEDİ

Karşılaşmada skoru 90+2'de Eren Derdiyok söyledi. Defansın arkasına sarkan Eren, klas bir vuruşlar ağları havalandırdı. Golcü oyuncu Akhisar maçından sonra Ankaragücü karşısında da bulduğu golle sezona flaş bir giriş yaptı.

Son şampiyon Galatasaray, Spor Toto Süper Lig Lefter Küçükandonyadis sezonunun açılış maçında Ankaragücü ile deplasmanda karşı karşıya geliyor. Saat 21:45’te başlayan Ankaragücü Galatasaray maçı BeIN Sports 1’den canlı yayınlandı. Ankara Osmanlı Stadı’nda oynanan Ankaragücü Galatasaray maçını hakem Ümit Öztürk yönetti.

Süper Kupa finalinde Teleset Mobilya Akhisarspor’a kaybeden Galatasaray, Ankaragücü’nü deplasmanda yenerek lige galibiyetle başlamanın hesaplarını yapıyor. Ankaragücü ise yeniden yükseldiği Süper Lig’e güçlü rakibi karşısında alacağı üç puanla girmek istiyordu. İki takımın da galibiyet hedeflediği Ankaragücü Galatasaray maçı ile birlikte Süper Lig hasreti de sona erdi.

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, kritik maçta Feghouli, Gomis ve Belhanda’ya ilk 11’de görev vermedi.

İki takım karşılaşmada şu 11’ler ile mücadele ett:

ANKARAGÜCÜ: Hopf, Erdem, Kone, Yalçın, Pinto, Faty, Arif, Bifouma, Mokhtar, İlhan, El Kabir.

GALATASARAY: Muslera, Mariano, Maicon, Serdar, Nagatomo, Fernando, Donk, Rodrigues, Sinan, Onyekuru, Eren

Ankaragücü ve Galatasaray, Süper Lig’deki 95. randevularına çıkacak. Galatasaray bu maçların 59’unu kazanırken, sadece 17 maçta yenildi. Ankaragücü ve Galatasaray’ın ligdeki son 10 maçının yedisinde Ankaragücü rakibine gol atamazken, Galatasaray bu maçların sadece birinde gol bulamadı. Galatasaray ve Ankaragücü, daha önce sezonun açılış maçlarında sadece bir kez karşılaştı. 1997/98 sezonunun ilk maçında gol sesi çıkmadı. Ankaragücü’nün Süper Lig tarihinde en fazla gol yediği takım Galatasaray (181). Galatasaray’ın ise Süper Lig tarihinde en fazla gol attığı takım Ankaragücü…

Galatasaray, Süper Lig’de bir önceki sezonun şampiyonu unvanıyla çıktığı yeni sezonun ilk maçlarında sadece bir kez yenildi (14 galibiyet 5 beraberlik). O maç da 1999-2000 sezonundaki Gaziantepspor maçıydı… Galatasaray, Süper Lig’de sezonun açılış maçlarında altı maçtır yenilmiyor (5 galibiyet 1 beraberlik). Ancak sarı kırmızılılar, deplasmanda oynadığı son yedi açılış maçının sadece ikisini kazanabildi.

Ankaragücü, Süper Lig’deki son 15 maçının tamamını kaybetti. Sarı lacivertli ekibin bu serisi, aynı zamanda Süper Lig tarihinin en uzun mağlubiyet serisi anlamına geliyor. Ankaragücü Süper Lig’de oynadığı son 21 maçın 17’sinde rakiplerine gol atamadı.