Sopayla dövdü... Sana sütyen giydiririm diye tehdit etti

Sopayla dövdü... Sana sütyen giydiririm diye tehdit etti

Son günlerde yine şiddet, saldırı ve dayak olaylarıyla gündeme gelen Türk futbolunda bir skandal daha yaşandı. Türkiye Bölgesel Amatör Lig'de küme düşen Kars 36 Spor futbolcuları kulüp başkanı tarafından sopayla dövüldüğünü iddia etti.

Dün gece Fenerbahçe Beşiktaş derbisinde yaşanan şiddet olaylarıyla sarsılan Türk futbolunda akılalmaz bir olay da amatör liglerde daha yaşandı…

Türkiye Bölgesel Amatör Lig’de mücadele eden Kars 36 Spor futbolcuları kaybettikleri Play Out maçının ardından tesislerde kulüp başkanı ve yöneticilerin sopalı saldırısına uğradı.

Çarşamba günü saat 14.00’te oynanan maçta Sarıkamış Gençlerbirliği’ne 2-0 mağlup olarak BAL’a (Bölgesel Amatör Lig) veda eden Kars 36 Spor futbolcuları gece yarısı tesisteki odalarında uyurken baskın yedi… Kapıları kilitlenen ve ne olduğunu anlamayan futbolcular sopayla darp edildiklerini iddia etti. Konuyla ilgili ulaştığımız Kars 36 Spor futbolcuları yaşadıkları korku dolu anları SKOR’a anlattı…

ETEK GİYDİRİRİM, SÜTYEN GİYDİRİRİM DİYEREK TEHDİT ETTİ!

Kulüp Başkanı Muharrem Yıldız, aynı zamanda kulübün yöneticisi olan kardeşini de yanına alarak gece yarısı futbolcuların kaldığı odayı bastı. İddiaya göre elindeki sopayla tehditler savuran ve futbolculara hakaret eden Yıldız, neye uğradığını şaşıran oyuncuları darp etmeye başladı.

Yaşanan tartışmanın ardından diğer futbolculara da saldıran başkan, maç sattıklarını söylediği oyuncuların sırtına, ayaklarına ve kollarına sopayla vurdu. Takımın hocalarıyla birlikte rehin alınan futbolculardan birine ‘Sana etek giydiririm, sütyen giydiririm’ diyerek tehdit eden başkan, futbolcuları dövdükten sonra tesislerden ayrıldı.

Uğradıkları saldırı sonrası sinir krizi geçiren futbolcular kulübe çağrılan polislerin kontrolünde Kars’tan ayrıldı.

Yaşanan bu olay akıllara daha önce Şanlıurfaspor Kulübü Başkanı Emin Yetim tarafından darp edilen ve Türkiye’nin gündemine Mertcan Çam olayını getirdi.

Kars 36 Spor futbolcuları konu ile ilgili bir basın bildirisi yayınlayarak başkanın bakandan para aldığını iddia etti… İşte o açıklama…

‘BAŞKAN ZORLA VİDEO ÇEKTİRDİ BAKANDAN PARA ALDI!’

2016-2017 Sezonunda Kars Amatör Ligden Bal Ligine çıkmayı başaran Kars 36 Spor Kulübü’nün Bal Ligi’nin ilk senesinde düşük bütçeyle beraber ( 450.000 TL civarında ) orta sıralarda mücadele etmeye kurulan takımın futbolcularıyız…

Hakkımızda iddia edilen,gerçeği yansıtmayan olayların bizler tarafindan da dinlenmesini ve gereğinin acilen yapılmasını ilgili birimlerden bekliyoruz.Yaşamış olduğumuz süreci şöyle anlatmak gerekirse; herkesin de bildiği üzere ZTK kupasında amatör bir kulüp olarak 4. turu geçip bizlerden 4 lig üstün Süper Lig takımı Gençlerbirliğiyle eşleşerek Türkiye Futbol tarihinde bir ilke imza attık.

Bu süreçte bize vadedilen primler vardı (20-25 bin civarı). Fakat biz bunun sadece ve sadece 6 bin TL’sini alabildik. Ama hiçbir zaman parayı konu eden futbolcular olmadık. Bizim aksimize Başkan Muharrem Yıldız türlü türlü oyunlarla sosyal medya aracılığıyla tüm Kars halkını kandırmayı başarmıştır. Açıklık getirmek gerekirse yaşadığımız iddia edilen elektrik sıkıntı videosu başta takım kaptanımız Aykut Demirdelen olmak üzere futbolculara zorla çektirilmiştir.

‘YALANDAN KAFALARINI, BOYUNLARINI SARDIRDI’

Bunun sonucunda amacına ulaşarak bakanımızdan 250 bin TL destek almış ve sadece kendi yararına kullanmıştır. Başka bir konuya değinirsek;Serhat Ardahan maçı sonrası taraftarlar tarafından taşlandığımız doğrudur. Fakat, sosyal medya aracılığıyla paylaşılan video gerçeği yansımamakla beraber yine başkan Muharrrem Yıldız tarafından kulüpte yaşı küçük olan arkadaşlarımızın bir şeyleri olmadığı halde kafalarını,boyunlarını, kollarını sardırarak video çekip, bu yalan haberle Serhat Ardahan Kulübü kötülemiştir.

Ve son olarak Kars 36 Spor Kulübü tarafından paylaşılan video Kulüp Başkanı Muharrem Yıldız tarafından futbolcular üzerine leke sürmek için paylaşılmıştır. Oysaki play out maçını kaybetmemiz üzerine Kars 36 Spor Kulübü’ne güle oynaya gelen biz futbolcular Muherrem Yıldız ve yanındakiler oda oda dolaşarak elindeki sopa ile bizleri darp etmistir. Tesiste bizi ve hocalarımızı alıkoymustur. Darp izlerine dair elimizde fotoğraflar mevcuttur.

Can güvenliğimiz olmaması sebebiyle videoda bahsi geçen ‘helallik almadan, polis kontrolünde Kars’tan ayrılmamızın’ sebebi budur. Kars 36 Spor Kulübü Başkanı Muharrem Yıldızın bu tür video oyunlarına futbolcular olarak sessiz kalmayacağımızı tüm kamuoyuna bildirir gereğinin yapılmasını arz ederiz.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Başkan Muharrem Yıldız iddiaları yalanladı. Yıldız, sporcuları ile ilgili ciddi şaibe ve dedikodular olduğunu belirterek, “Bunlarla birlikte basında çıkan, ‘sporcular darp edildi', ‘Soyunma odasına kapandı' haberi yanlış, gerçekle hiç alakası yok. Çünkü sporcular soyunma odasından çıkmış. Arabaya binerken bir gerginlik yaşanmıştır taraftarlar tarafından, fakat kulüpte arkadaşlarıyla, oyuna girmeyen arkadaşlarıyla, oyun esnasında iyi oynayan arkadaşlarıyla, ‘kötü oynadın, iyi oynadın. Maç mı sattınız, maç mı verdiniz’ tartışmasıyla küçük arbedeler yaşanmıştır. Daha sonra zaten polis eşliğinde kulüpten ayrılmışlardır” dedi.

‘BENCE DOĞRU HABER DEĞİL!’

Yıldız, “Koydukları fotoğrafı ben gördüm. Belki de bizim sporculara ait bir fotoğraf değil. Çünkü sporcu fotoğraf koyarken yüzünü de koymalı. Hangi sporcu iddia ediyorsa kendi yüz resmi ile birlikte iddia etmeli. Bence doğru haber değil. Belki de yine bizimle alakalı, kulübün düşmesiyle sevinenlerin hasım ve düşman tutum içerisinde olanların bir haberidir. Sporcunun eğer öyle bir iddiası varsa yüz resmini koyarak iddia etmeli. Bence bizim sporcularımızla alakalı bir resim de değil. Farklı zamanlarda çekilmiş bir resim de olabilir” diye konuştu.

‘POLİS EŞLİĞİNDE KARS’TAN KAÇTILAR’

Sporcuların gece Kars'tan kaçtıklarını ifade eden Başkan Yıldız, “Kulüpte sporcular arasında çıkan kavgayı yatıştırdık. Herkes odasına çekildi. Bizler de kent merkezine döndük. Daha sonra öğrendik ki, bazı sporcular eşyalarını toplamış, polise haber vermiş ve polis eşliğinde şehirden kaçmışlar. Böyle bir şey olur mu? Biz taraftarlarımızı dahi kulüp binasına yaklaştırmadık. Bizim sporcularımızı dövmemiz söz konusu olamaz. Böyle bir şey yok. Bazı haber sitelerinde çıkan haberler ise gerçeği yansıtmamaktadır. Bu paylaşımı yapan sporcular hakkında suç duyurusunda bulanacağız” şeklinde konuştu.