Sosa, dördüne bedel

Sosa, dördüne bedel

Beşiktaş'ın maestrosu Jose Ernesto Sosa bu sezon gösterdiği performansla kendini aştı. Arjantinli yıldız, Beşiktaş'ın şampiyonluk yolundaki rakibi Fenerbahçe'nin dört oyuncusuyla aynı istatistiklere sahip durumda

Ahmet Caner Özdem/ Yurt Gazetesi

11 Ocak 2016'da ikizlerinin dünyaya gelmesinin ardından performansında gözle görülür bir artış görülen Sosa, Fenerbahçe'nin dört orta saha oyuncusuna bedel durumda. Bu sezon Beşiktaş formasıyla Süper Lig, Türkiye Kupası ve UEFA Avrupa Ligi'nde toplam 37 maça çıkan Arjantinli oyuncu, bu maçlarda sekiz gol 11 asistle takımına büyük katkı verdi.
TARAFTARLAR SOSA'DAN MEMNUN
Yıldız oyuncunun bu performansı Beşiktaşlı taraftarları memnun ederken, büyük bir gerçeği de gün yüzüne çıkardı. Beşiktaş'ın şampiyonluk yolundaki rakibi Fenerbahçe'nin orta sahasını oluşturan ve zaman zaman 10 numara pozisyonunda görev yapan Ozan Tufan, Josef de Souza, Diego ve Raul Meireles'in bu sezonki toplam istatistikleri Sosa'nın performansıyla eşdeğer.
DÖRDÜNÜN TOLAMI SOSA'YA EŞ DEĞER
Öyle ki Bursaspor'dan yedi milyon euroya transfer edilen Ozan 37 maçta bir gol üç asist, sekiz milyon euroya Sao Paulo'dan transfer edilen Josef de Souza 38 maçta dört gol, Pereira'nın vazgeçilmezi olan Diego 37 maçta üç gol altı asistle oynarken, sezon sonunda sözleşmesi biten Meireles ise 18 maçta forma giydi ve iki asist yaptı.
İKİZLERİ UĞUR GETİRDİ
Beşiktaş'ın son haftalardaki yıldızı Sosa ise toplamda sekiz gol 11 asistle oynarken, ikizlerinin doğumunun ardından üç gol yedi asistle sükse yaptı. Öte yandan Sosa için devre arasında Çin ve Katar'dan teklif alan Beşiktaş yönetimi, yıldız oyuncuyu göndermeyerek bir anlamda takımın şampiyonluk potasında kalmasını sağladı. Bilindiği üzere üç aylık ikizleri olan Sosa, Türkiye'de mutlu olduğunu defalarca dile getirmişti.