Spor yazarlarından Galatasaray Medipol Başakşehir maçı yorumu

Spor yazarlarından Galatasaray Medipol Başakşehir maçı yorumu

Spor yazarları, Galatasaray'ın Medipol Başakşehir'i 2-0 mağlup ettiği maçı değerlendirdi. Ortak kanı Abdullah Avcı'nın hata yaptığı ve Galatasaray'ın maçı kazanmayı hak ettiği yönündeydi.

Spor Toto Süper Lig’de Galatasaray, Türk Telekom Stadı’nda konuk ettiği Medipol Başakşehir’i 2-0 mağlup ederek liderlik koltuğuna oturdu. Maç boyunca rakibinden daha üstün bir oyun ortaya seren Galatasaray, spor yazarlarından da tam not aldı. Galatasaray’ın galibiyeti hak ettiğini belirten spor yazarları, Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı’nın oyun düzeninde hata yaptığı yönündeydi.

İşte spor yazarlarından Galatasaray-Medipol Başakşehir yorumları:

Selçuk Dereli (Sözcü): Hafta içi yaşanan spekülasyonlardan sonra bu maçın önemi bir kat daha artmıştı. Siyasetin Türk futboluna yön verme çabası sağduyulu birçok futbolseveri rahatsız etti. Bu nedenle belki de Galatasaray’ın ezeli rakiplerinin taraftarları bile sarı-kırmızılıların kazanmasını istedi. Maçtan önce yapılan açıklamayı Türk futbolunun geleceği adına çok tehlikeli buluyorum. G.Saray bu galibiyeti ile sadece rakibini yenmedi. Türk sporuna siyaseti karıştıranlara tokat gibi cevap verdi. Bundan sonra Türk futbolunda yandaşlar ve yandaş olmayanlar diye bir ayrım ortaya çıkacaktır.

Mehmet Demirkol (Fanatik): Bu Galatasaray'ın en güzel iç saha oyunlarından biri değildi. Ancak en iyi planlanmış olanlarının başında geliyordu. Öte yandan Başakşehir'in bu sezonki en kötü maçlarından biri hatta birincisiydi. O kadar ki neyi planladıklarını anlamak dahi zordu. Galatasaray orta sahada mükemmel bir presle Arda ve Emre'ye nefes aldırmadı. Akın yönünü çok hızlı değiştirip Elia ve Visca'yı demarke topla buluşturmayı iyi bilen Başakşehir'e bu yönde çok ama çok az fırsat tanıdılar.

Şansal Büyüka (Milliyet): Aslında birinci dakikadan son dakikaya kadar Galatasaray'ın hak ettiği bir oyundu… Bir Fatih Terim klasiği olan “baskılı başlangıç“ ilk onbeş dakikadan sonra hızını ve etkisini azaltmış olsa bile maçın egemen tarafı Galatasaray‘dı… Mariano‘nun golüyle başladık ama, sol kenarda  Nagatomo da mükemmel işler yaptı. Donk başlangıçta süpriz olarak yorumlandı ancak maçta gördük ki, orta alanda hem iyi bastı, hem de özellikle  ilk yarıda sıkışan oyunu uzun toplarla kenarlara iyi açtı.

Serdar Ali Çelikler (Habertürk): G.Saray bu sezon şampiyon olacaksa bunda en büyük pay, taraftarının olacaktır. Ne takım, ne Terim ne de yönetim onlar kadar çaba sarf etti mi, emin değilim. Onlar kadar inandılar mı hiç sanmıyorum. Öncelikle Galatasaray taraftarını bu anlamda kutluyorum. Bu sonuçla G.Saray şampiyonluk yolunda önemli bir adım attı. Hücum verimsizliği bu maç özelinde anlaşılabilir ve savunma mantalitesine uygundur. Ama Cimbom, bu üretimsizlik ve kredisizlikle önündeki 5 maçını da kazanabilir mi, koca bir soru işareti.

Ahmet Çakar (Sabah): Galatasaray hak etti mi? Bence hak etti… Zira Başakşehir bu sene çok önemli maçlar oynamasına rağmen kendi evinde Fenerbahçe ve dün gece de Galatasaray’a karşı istediklerinin hiçbirini yapamadı. Galatasaray özellikle ilk yarıda, Başakşehir’e alıştığımız pas imkanını vermedi. İkinci yarı Galatasaray daha etkiliydi. İstediği gibi oynadı. Belki alıştığımız o önemli pozisyonları yaratmasa da Mariano kilidi açan adam oldu. Mariano sağ bek, sürekli hücumu destekliyor ama dün gece çok büyük bir şey daha yaptı. Kanattan sıfıra ineceğine birden içeri kıvrıldı, topu soluna aldı ve muhteşem vurdu. Son ayların en güzel gollerinden biri. İşte bu gol, bence maçı bitirdi.

Ömer Üründül (Sabah): Abdullah Avcı, takım tertibinde çok büyük hata yapmıştır. Haftalardır söylüyorum Arda ve Emre’yi orta sahada görevlendirmek intihar olur diye. İlk yarıda ikinci yarıda gole kadar artık görüntü bas bas bağırıyordu değişikliğe git hoca diye ama Abdullah Avcı gereken değişiklik için golü bekledi. Galatasaray’ın ilk yarıdaki en başarılı ismi Mariano bir de mükemmel bir gole imza attı. Bu golden sonra Abdullah Avcı önce Arda’yı sonra da Emre’yi çıkararak adeta hatamı anladım ama geç oldu der gibiydi. Çünkü fizik olarak hazır olmayan Arda’nın oynaması Emre’yi de bitirmişti.

Osman Şenher (Milliyet): Mücadele 60 dakika başabaş geçti diyebiliriz… Ama bu dakikadan sonra Başakşehir daha çok yoruldu ve oyundan düşmeler başladı. Fatih Terim bu dakikalarda Fernando'yu hücuma göndererek rakibi daha çok baskı altında tuttu. Ve Mariano ile de golü buldu. Golden sonra Gomis'in girdiği pozisyon, Rodrigues'in vuramadığı topla galibiyete daha yakın olan takım Galatasaray oldu. Ve maçın sonunda da ikinci golü buldular.