Süper Lig'de düşme hattındaki mücadele belirsizliğini koruyor

Süper Lig'de düşme hattındaki mücadele belirsizliğini koruyor

Süper Lig'in 33. haftasında oynanan karşılaşmaların ardından şampiyonluk yarışı kadar düşme hattındaki mücadele de belirsizliğini koruyor.

Spor Toto Süper Lig’de 33. hafta, iki maç dışında tamamlandı. Beşiktaş’ın deplasmanda Osmanlıspor’u 3-2 mağlup etmesinin ardından küme düşme adeta alev aldı. Kardemir Karabükspor ve Gençlerbirliği’nin düşmeyi garantilediği Süper Lig’de, Spor Toto 1. Lig’e gidecek son takım Osmanlıspor ya da Teleset Mobilya Akhisarspor olacak. Eğer Teleset Mobilya Akhisarspor, Kayserispor deplasmanından en az bir puanla dönerse, Osmanlıspor Süper Lig’e veda edecek. Ancak Kayserispor, Manisa temsilcisini yenerse, son hafta oynanacak Teleset Mobilya-Osmanlıspor maçı düşen son takımı belirleyecek.

Bu hafta Demir Grup Sivasspor ile 2-2 berabere kalan ve puanını 37’ye çıkaran Aytemiz Alanyaspor ligde kalmayı garantiledi. 14. sıradaki Atiker Konyaspor ise ikili averajda Osmanlıspor’a karşı, üçlü averajda ise hem Teleset Mobilya Akhisarspor hem de Osmanlıspor’a karşı üstün olduğu için kümede kalmayı garantiledi.

Teleset Mobilya Akhisarspor, Kayserispor ile bugün saat 20.00’de karşı karşıya gelecek. Teleset Mobilya Akhisarspor, Kayserispor’dan puan alamazsa son hafta Osmanlıspor ve Teleset Mobilya Akhisarspor arasında adeta bir final maçı oynanacak. Beraberlik halinde puan olarak önde olan Teleset Mobilya Akhisarspor ligde kalacak. Osmanlıspor’un ligde kalması için Teleset Mobilya Akhisarspor’u mutlak mağlup etmesi gerekecek. İki takım arasında ilk yarıda oynanan maç 3-2 Osmanlıspor’un galibiyetiyle sona ermişti.