Süper Lig'de haftanın panoraması

Süper Lig'de haftanın panoraması

Süper Lig'in 6. haftası dün oynanan Fenerbahçe-Beşiktaş derbisiyle sona ererken, Galatasaray'ın Akhisarspor deplasmanında puan kaybı yaşaması Başakşehir'i zirveye yükseltti.

Bora ÜNAL / YURT

Spor Toto Süper Lig'in 6. haftası dev derbiye sahne olurken, zirve mücadelesi veren Başakşehir, Kasımpaşa ve Galatasaray haftayı puan kaybederek geçirdi. Geçtiğimiz hafta lige 4'te 4 yaparak başlayan ve liderliği Galatasaray'a kaybederek Sarı-kırmızılı ekibe devreden Kasımpaşa, evinde Alanyaspor'a 2-1 mağlup oldu ve üst üste 2. mağlubiyetini aldı. Zorlu Bursa deplasmanına çıkan son 3 sezonun flaş ekibi Başakşehir ise karşılaşmadan 0-0'lık beraberlikle döndü. Başakşehir, aldığı 1 puan ile Galatasaray'ın önüne geçerek liderliğe yükseldi. Haftanın en sürpriz sonucu ise Akhisarspor deplasmanına çıkan Galatasaray'dan geldi. Geçtiğimiz hafta Şampiyonlar Ligi'nde Lokomotiv Moskova'yı 3-0'la geçen Aslan, Akhisar deplasmanından 3-0'lık ağır bir darbe aldı ve liderliği Başakşehir'e devretti.

Trabzonspor kayıplarda

Spor Toto Süper Lig’de son iki haftada aldığı mağlubiyetlerle alt sıralara doğru gerileyen Trabzonspor, evinde Göztepe'ye 2-1 mağlup oldu. Karşılaşmaya kötü başlayan Bordo-Mavililer sonrasında toparlansa da sonucu değiştiremedi. Karadeniz ekibi aldığı bu sonuçla 2017-18 sezonunu arattı. Sezona Başakşehir mağlubiyetiyle başlayan, daha sonra Demir Grup Sivasspor’u yenip, MKE Ankaragücü ile berabere kaldı. Sahasında Galatasaray'ı mağlup eden Bordo-Mavililer son iki haftada ise önce Aytemiz Alanyaspor, ardından da Göztepe’ye mağlup oldu.

Derbide kazanan çıkmadı

Süper Lig'in 6. haftası Fenerbahçe-Beşiktaş derbisiyle son buldu. 1-1'lik beraberlikle biten karşılaşmada Sarı-Lacivertliler üst üste 18. maçta evinde Siyah-Beyazlı rakibine mağlup olmadı. Fenerbahçe bu sonuçla puanını 7'ye yükseltirken Beşiktaş'ın puanı 11'e yükseldi. Orta saha mücadelesi olarak geçen karşılaşmanın yıldızı Fenerbahçe'den Hasan Ali Kaldırım olurken, Beşiktaş cephesinde ise harika bir gole imza atan Babel'in performansı göz doldurdu. Hasan Ali'nin bir şutu direkten dönerken, 71. dakikada Ayew'in attığı golde asist yaptı.

Toplu Sonuçlar: BB Erzurumspor 0 - 1 Ankaragücü, Bursaspor 0 - 0 Başakşehir, Yeni Malatyaspor 1 - 0 Çaykur Rizespor, Kayserispor 0 - 2 Konyaspor, Trabzonspor 1 - 2 Göztepe, Kasımpaşa 1 - 2 Alanyaspor, Antalyaspor 2 - 1 Sivasspor, Akhisarspor 3 - 0 Galatasaray, Fenerbahçe 1 - 1 Beşiktaş