Süper Lig'de şampiyonluk maçı!

Süper Lig'de şampiyonluk maçı!

Galatasaray-Başakşehir karşılaşması saat 19:00'da başlayacak

Spor Toto Süper Lig’in 33. haftasında Galatasaray ile Medipol Başakşehir, şampiyonluk için karşı karşıya geliyor.

Türk Telekom Stadı’nda saat 19.00’da başlayacak sezonun en kritik maçını hakem Cüneyt Çakır yönetecek. Çakır’ın yardımcılıklarını Bahattin Duran ve Tarık Ongun yapacak.

Türk Telekom Stadyumu’nda oynanacak zorlu müsabakanın Video Yardımcı Hakem’i de Ali Palabıyık oldu. Riva TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde yer alan VAR merkezinde AVAR olarak ise Arda Kardeşler ve Mustafa Emre Eyisoy görev yapacak.

Süper Lig’de 66 puanla zirvede yer alan Galatasaray ile aynı puana sahip olmasına rağmen averajla ikinci sırada yer alan Medipol Başakşehir arasında oynanacak maçı kazanacak takım, bitime bir hafta kala şampiyonluğunu ilan edecek.

Karşılaşmanın berabere bitmesi halinde ise sezonu şampiyon tamamlayacak takım, son hafta maçlarının ardından belli olacak.

Galatasaray sezonun son haftasında deplasmanda Demir Grup Sivasspor, Medipol Başakşehir ise sahasında Aytemiz Alanyaspor ile karşılaşacak.

İki takım arasında sezonun ilk yarısındaki maç 1-1 berabere bitti. Yarınki müsabakanın da eşitlikle sonuçlanması durumunda taraflar arasında genel averaja bakılacak.

Galatasaray’ın karşılaşma öncesi rakibine averajda 8 gol üstünlüğü bulunuyor. Sezonun geride kalan bölümünde sarı-kırmızılı takım 67 gol atıp 31 gol yerken, turuncu-lacivertli ekip ise 47 kez gol sevinci yaşadı, 19 kez meşin yuvarlağı ağlarından çıkardı.

Galatasaray şampiyonluğa ulaşması durumunda üst üste 2’nci, toplamda ise 22’nci kez bu başarıyı tekrarlayacak. Medipol Başakşehir ise müsabakadan galibiyetle ayrılması durumunda tarihinde ilk şampiyonluğu elde edip, 61. sezonunu geçiren lig tarihinde Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor ve Bursaspor’un ardından 6. şampiyon olarak tarihe geçecek.

Galatasaray ile Medipol Başakşehir arasındaki mücadele deneyimli teknik adamlar Abdullah Avcı ve Fatih Terim'i de 5. kez karşı karşıya getirecek.

İki teknik adam arasında bugüne kadar oynanan maçlarda galibiyet sayısı ve atılan gollerde eşitlik bulunuyor.

Söz konusu dört maçın tamamında Fatih Terim, Galatasaray'ın başında yer alırken, Abdullah Avcı, bir maçta İstanbulspor teknik direktörü olarak Terim'e rakip oldu.

Fatih Terim ve Abdullah Avcı'nın takımları arasında geride kalan 4 maçta iki teknik adam da 1'er kez galibiyet sevinci yaşadı. İki karşılaşma ise beraberlikle sona erdi.

Opta'ya göre Galatasaray, Süper Lig'de üç sezondur 19 Mayıs tarihinde oynadığı maçların hepsini kazandı! Sarı-kırmızılılar son üç sezonda 19 Mayıs'larda 9 puan toplarken bu mücadelelerin hiçbirinde gol yemedi!

19 Mayıs 2016'da Kayserispor'la karşı karşıya gelen sarı-kırmızılılar sahadan 6-0'lık galibiyetle ayrıldı.

19 Mayıs 2017'de Osmanlıspor'la mücadele eden Galatasaray sahadan 2-0'lık zaferle ayrılmayı başardı.

19 Mayıs 2019'da ise şampiyonluk haftasında Göztepe'ye konuk olan Fatih Terim ve öğrencileri, Gomis'in golüyle Göztepe'yi 1-0 mağlup etti ve 21. şampiyonluğunu ilan etti!