Hâlâ tedavülde olan 1 milyon adet ‘Türkçe Olimpiyatları’ parası var!

Hâlâ tedavülde olan 1 milyon adet ‘Türkçe Olimpiyatları’ parası var!

Hazine Müsteşarlığı Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü, tedavülde 1 milyon adet ‘Türkçe Olimpiyatları’ madeni parası olduğunu açıkladı.

2012’de FETÖ’nün düzenlediği ‘Türkçe Olimpiyatları’nın 10’uncu yılı nedeniyle basılan hatıra parasının arka yüzünde ‘Türkçe Olimpiyatları’ logosu bulunuyor. CHP’ Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, “15 Temmuz hatırası” madeni paralarının sayısını sordu. Hazine Müsteşarlığı Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan cevap metninde, “2017 yılı Ekim ayı sonu itibariyle tedavülde toplam 1.468.707.512 adet 1 Türk Lirası bulunmaktadır. Bu miktara; 70.000.000 adet 15 Temmuz tedavül hatıra parası, 1.000.000 adet Sayıştay hatıra parası ve 1.000.000 adet Türkçe Olimpiyatları hatıra parası da dâhildir” denildi.

AKP adına utanç

‘Bu paraların şu an tedavülde olmasının AKP adına utanç olduğunu’ vurgulayan CHP’li Tüm, gelen yanıtı şöyle değerlendirdi: “AKP’lilerin henüz ‘kandırılmadığı’, Pensilvanya’ya yalakalık için sıraya girdiği, elebaşı Fetullah’ın ‘muhterem hocaefendi’ olduğu 2012 yılında, Atatürk’ün resmi 1 liralık madeni paralardan kaldırılmış, yerine Türkçe Olimpiyatları için paralar bastırılmıştı. 15 Temmuz adına bastırılan paralarla yine göz boyamaya çalışılıyor ama bir yandan da FETÖ’nün Türkçe Olimpiyatları için bastırılan paraları tedavülde dolaşıyor, üstelik bunlar FETÖ örgütü bağlantısı için delil sayılıyor.”