Tanal: Şanlıurfaspor'a şike yapıldı ise peşini bırakmam

Tanal: Şanlıurfaspor'a şike yapıldı ise peşini bırakmam

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Şanlıurfaspor’un küme düşmesine sebep olan Şanlıurfaspor-Manisaspor maçı ile ilgili şike iddialarını Meclis’e taşıdı.Tanal, “Şanlıurfa’nın 9’u AKP’li, üstelik biri de Bakan olmak üzere 12 milletvekili var. Şanlıurfaspor Kulübü ve taraftarı günlerdir isyan ediyor. 

Ne zaman ki Şanlıurfa vekili olmayan ana muhalefet partisinin vekili konu ile ilgilendi, destek atmaya başladılar. Olsun, yeter ki Şanlıurfaspor’un hakkını yedirmesinler” dedi.CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Şanlıurfaspor taraftarının ve kulüp yöneticilerinin sesi oldu. 

Şanlıurfaspor-Manisaspor maçında şike yapıldığı iddialarının açıklığa kavuşması için soru önergesi veren Tanal, şunları söyledi:“Şike yapmak emek hırsızlığıdır. 

Sahada ter döken futbolcuların ve tribünde gönülden destek veren taraftarın hakkı yenmiştir. Günlerdir Şanlıurfaspor Kulübü ve taraftarları Manisapor ile yaptıkları maçta şike yapıldığı konusunda isyan ediyor. Küme düşen biz olmamalıydık diyorlar. 

Sosyal medyada Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’un ve Manisaspor’un futbolcularının adının karıştığı görüntüler yayınlanıyor. Doğru ise, biz Türk futbolunda adaleti bile sağlayamazken siyasette, devlet yönetiminde nasıl sağlayacağız? doğru değil ise de Manisaspor ve Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’un futbolcuları zan altında kalıyor ve bu da haksızlık. Bu olayın bir an önce araştırılması ve sonuca kavuşturulması gerekir. 

Gençlik ve Spor Bakanını, Şanlıurfalı Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’i ve Şanlıurfa vekillerini sağduyulu olmaya davet ediyorum. Hemşehrilerime söz veriyorum, Şanlıurfaspor’a yapılmış haksızlıkların peşini bırakmayacağım. Partimin Şanlıurfa vekili olmayabilir ama Şanlıurfalı bir vekili var. Şike davasını yakından takip edeceğim. Anadolu takımları sahipsiz değildir.”

Tanal’ın Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’a yolladığı sorular ise şöyle;

1.Sosyal medyada Manisaspor ve Gaziantep Büyükşehir Belediyespor futbolcularının ve Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Kulüp Müdürünün tapeleri olduğu iddia edilen kayıtların doğru olup olmadığı araştırılıyor mu? Araştırılıyor ise çıkan sonuç nedir?

2.Söz konusu tapelerde adı geçenler kimdir? Şu anda mevcut takımlarının kadrolarında mıdır?  Kendileri ile şike iddiaları konusunda irtibata geçildi mi? 

3.Manisaspor ve Gaziantep Büyükşehir Belediyespor kulüplerinde son 3 ay içinde kadro dışı bırakılan futbolcu var mı? Varsa hangi futbolcular kadro dışı bırakıldı? Kadro dışı bırakılma sebebi nedir?

4.Şanlıurfaspor Manisaspor maçında iddia edildiği gibi şike tespit edilirse Şanlıurfaspor tekrar 1. Lige yükselecek mi? Manisaspor hakkında ne gibi bir yasal işlem yapılacak.

5.Yine doğru ise şike iddialarında adı geçen Gaziantep Büyükşehir Belediyespor hakkında ne gibi yasal işlem başlatılacak?

6.Tüm şike iddiaları gerçek ise mağdur duruma düşen Şanlırufaspor’un mağduriyeti giderilecek mi? Nasıl giderilecek?