İnstagram fenomeni kadın avcının şüpheli ölümü!

İnstagram fenomeni kadın avcının şüpheli ölümü!

İspanya, av yaptığı sırada çekilen fotoğraflarla hem eleştiri hem de takdir toplayan 27 yaşındaki kadının ölümünü konuşuyor. Cansız bedeninin yanında intihar notu bulunan kadının ölüm sebebini belirlemek için bir soruşturma açıldı.

Sosyal medyada paylaştığı av fotoğraflarıyla tepki çeken genç avcının cansız bedeni evinde bir intihar notuyla birlikte bulundu.

İspanya’da yaşayan 27 yaşındaki Melania Capitan, Instagram’a yüklediği fotoğraflarla avcılıkla ilgilenenlerin desteğini alırken, hayvan hakları savunucularının tepkisini çekiyordu. Öyle ki yıllar içinde toplam 3.000 tehdit mesajı aldığı ortaya çıkan Capitan’ın ölmesi bir anda dikkatleri bu tehditlere çekti. Bazı sosyal medya kullanıcıları geçmişte, ‘Seni kafandan vuracağım’ derken bazıları da seni döverek öldüreceğim” ifadesini kullanmıştı.

İspanya Avcılık Federasyonu, savcılığa suç duyurusunda bulunurken, Capitan’ı tehdit edenlerin bir listesinin çıkarılmasını ve genç kadının ölümünün şüpheli olduğunu söyledi. Capitan’ın gerçekten intihar ettiğinin belli olması durumunda ise internet üzerinden genç kadını eleştirenlere yönelik yaptırım alınmasını isteyen federasyon yetkilileri buna gerekçe olarak da avcılığın İspanya’da yasal olmasını gösterdi.

Genç kadın daha önce, “Bize neden katil dediğinizi anlamıyorum. Eğer sebze yemek istiyorsanız yiyin. Ben av eti yemek istiyorum ve bana karışamazsınız çünkü avcılık bu ülkede yasal” dedi.
İspanya polisi soruşturma başlattı.