Tepkiler, yenilgiden daha ağır oldu

Tepkiler, yenilgiden daha ağır oldu

Avrupa Şampiyonası’nda sıfır çeken milli takımda oklar, Fatih Terim ve Arda Turan’a yöneldi. İspanyol ve dünya basını Arda’ya sahip çıkarken, Fransız basını ağır eleştirilerde bulundu.

Devlet TV’si TRT’de maç sonrası yayımlanan ‘Gündem Ötesi’ programına konuk olan Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil; Fatih Terim’e istifa çağrısında bulunurken, İspanya yenilgisinin faturasını futbol dışı konulara bağladı. Şimşirgil’in tepki çeken sözleri şöyle: “Akıl gittiği zaman koşmakla, hoplamakla, zıplamakla bir iş yapamazsın kardeşim. Bizim futbolculara önce tarih okutacaksın. Tarihi bilmeyen adamdan futbolcu mu olur? Bilmezsen 3-5 yer, gelirsin. Onların başlarındaki de ‘Orucunuzu sizin yerinize ben tutarım’ diyen bir antrenör. Neyin ne olduğunu bilmeyen insanlar olmayacak kardeşim, bileceksin. Onun aldığı para Türkiye’de yüzbinlerce insana yetecek bir para.”

Büyüka :Karıştırıyorlar

Gazeteci Şansal Büyüka, Milli Takım’ın karıştırıldığını iddia etti. Büyüka, “Hocasına tavır alan oyuncu var. Ve yanına yandaş toplamaya çalışıyor bu oyuncu. Takıma alınmayan, dışarıdan takımı karıştırmaya çalışan birkaç oyuncu var. Terim devam edecekse bu takımın yarısını 2018 kadrosuna almayacak. Arda Milli Takım’ı bırakmak isteyecektir” dedi.