Terim basın toplantısında bombaladı

Terim basın toplantısında bombaladı

Süper Lig'de şampiyonluğa ulaşan Galatasaray'da Teknik Direktör Fatih Terim, Göztepe maçının ardından düzenlenen basın toplantısında Galatasaray eski Başkanı Ünal Aysal ve Türkiye Futbol Federasyonu Yıldırım Demirören'i hedef aldı. Fatih Terim, Ünal Aysal ve Yıldırım Demirören'e sert göndermelerde bulundu.

Spor Toto Süper Lig'de 2017-2018 sezonunu şampiyon tamamlayan Galatasaray'ın teknik direktörü Fatih Terim, Göztepe ile oynanan maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Galatasaray eski başkanı Ünal Aysal ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören'e yüklendi. Önce Ünal Aysal'ı hedef alan Fatih Terim “Keşke kırılmalar olmasaydı, bölünmeseydi, çok daha başka yerlerde olabilirdik” dedi.

Fatih Terim, Galatasaray’dan ayrılış sürecine değinerek kişilere kırgın olduğunu belirterek “Muhakkak ki benim Galatasaray'a kırılacak halim yok, ben kişilere kırgınım, bizi hem gönderip, hem biz gitti gibi yapanlara ama tarih ortaya çıkarıyor” şeklinde konuştu. Bir kaç gün içinde GS TV veya başka bir yerde bir televizyon programı yapacağını belirten Terim, orada daha açık konuşacağını söyledi. Fatih Terim, kendisinin Galatasaraylı olduğunu, profesyonel ama amatör ruhlu olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

“Ben Galatasaray'ın evladıyım, ben 96'da Galatasaray'a gelmişim, ondan sonra başka takım çalıştırmamıştım, herhalde bize de teklif vardır. Yani mekanın sahibi bizi, şu manada söylüyorum. bunu böyle bir burası sahibi anlamında almayın, biz oralıyız, 50 sene olmuş neredeyse Galatasaray'a geleli. Orada oynamışım, orada antrenörlük yapmışım, orada kupa şampiyonu olmuşum, Avrupa şampiyonu olmuşum gibi gibi. Muhakkak ki benim Galatasaray'a kırılacak halim yok, ben kişilere kırgınım, bizi hem gönderip, hem biz gitti gibi yapanlara ama tarih ortaya çıkarıyor. Keşke kırılmalar olmasaydı, bölünmeseydi, çok daha başka yerlerde olabilirdik. Florya'nın sihri kendi içindedir, biz orada bir grup Florya'yı ezbere biliriz.”

Daha sonra TFF Başkanı Yıldırım Demirören'e de göndermede bulunan Fatih Terim yabancı uygulaması ile ilgili yaptığı yorumda kendisine operasyon yapıldığını savundu. Fatih Terim, yabancı statüsünün bu halde olduğu dönemde milli takım olarak Avrupa Futbol Şampiyonası'na gittiklerini hatırlatarak, “Eğer bazılarının önderliğinde bizi gönderme operasyonu olmasaydı belki Dünya Kupası'na da gitmiştik. Yerli var, yok mu? İşte Avrupa Şampiyonası'na gittik, hem de serbestolduğu dönemde neredeyse. Onun için buralarda kalmayalım, yasakları delelim” şeklinde görüş belirtti.

Yabancı oyuncu sayısının dünyada serbest olduğunu kaydeden Terim, sözlerini şöyle sürdürdü:“Bugün ligin kaliteli geçmesinde yerli yabancı ayrımı olmamasının önemli rolü vardır. İyi oynayan hiçbir yerli oyuncuyu kimse oynatmamazlık etmez. Lütfen kuralı da iyi öğrenelim, kural yabancı kuralı değil, kural Türk'ü koruma kararı. 14 tane Türk mecburi, 14 tane yabancı mecburi değil. Bunun empoze eden, getirilmesinde büyük emeği olan biri olarak söylüyorum. Bugün AB'ye girmiş olsak yabancı statüsü serbest, her yerde serbest.”