Termik santrale karşı pedallayacaklar

Termik santrale karşı pedallayacaklar

KALBİN İÇİN PEDALLA GRUBU, Silivri'de yapılması planlanan termik santrale karşı seferber oldu.

Sosyal sorumluluk projeleriyle adları sıkça anılan Kalbin İçin Pedalla grubu, bu kez de Tema ile birlikte Silivri'de yapılması planlanan termik santrale karşı pedal çevirecek. Grup yöneticisi Afacan Dilekçi, "Bisikletin insan sağlığına katkısını, kömürün Silivri'ye zararını anlatmaya çalışacağız" diyor.

Dilekçi'nin açıklaması ve davet metni şöyle:

Bisiklet, gelişmiş toplumlarda çevreyi ve insan sağlığını korumanın, ekonomiyi iyileştirmenin en önemli araçlarından biridir.

Silivri'ye yapılacak bir termik santralin, Silivri'ye ve İstanbul'a zararlarını henüz farketmeyen yöre halkına #KömürÜzer diyebilmek, sesimizi duyurmak ve sürdürülebilir bir yaşam için pedallıyoruz.

Bu amaçla yola çıkıp, Engelsiz Pedal üyesi görme engelli tandemli yedi bisikletli ve refakatçileri ile grubumuz temsilcileri Afacan Dilekçi ve Cemil Aydemir eşliğinde 27 Mayıs günü   ŞİŞLİ'den (Tema Vakfı önü) SİLİVRİ'ye pedallayarak, otobüslerle oraya intikal eden yüzlerce bisikletliyle buluşacağız. Yapacağımız farkındalık turu ile, yarınlarımız, geleceğimiz olan çocuklarımıza sağlıkla yaşayabilecekleri, sürdürülebilir temiz bir ülke bırakmak için bisikletin insan sağlığına önemini, kömürün Silivri'ye zararlarını anlatmayı çalışacağız.

Bisikletleriyle toplanma alanına (Sirkeci) gelen bisikletliler otobüslerle Silivri'ye taşınacak ve geri bırakılacak. Silivri'de ikramlar olacaktır. 

KALBİN İÇİN PEDALLA GRUBU