General Lukman: Yemen savaşında bir dönüm noktası olacak

General Lukman: Yemen savaşında bir dönüm noktası olacak

Sana merkezli Yemen ordusunun sözcüsü Tuğgeneral Şaraf Lukman, en yakın zamanda hava savunma sistemi alacaklarını belirterek savaş kurallarının değişeceğini kaydetti.

Sputnik'e konuşan Lukman, Yemen ordusunun düşmanın saldırganlığını durdurmak için yeni imkanlara sahip olduğunu, bu imkanların deniz, kara ve hava çatışmalarında yardımcı olacağını söyledi.

'KOALİSYONU ŞAŞIRTACAĞIZ'

Yemen ordusunun, düşmanın elindeki birçok bölgeyi kontrol altına almayı başardığını dile getiren general, bunun sayesinde savaş alanındaki durumun değiştiğini belirterek, "Hava kuvvetleri için silahlarla dolu depoları, gece görüş kameraları, balistik füze ve fırlatma rampalarını ele geçirdik. İşte, bize karşı getirilen abluka koşullarında nerden silah aldığımız, bize kimin yardım ettiği, İran'ın bize balistik füze sağlayıp sağlamadığı ve danışmanlık hizmeti verip vermediği yönündeki soruların yanıtı" dedi.
Yemenli general, "Yakın günlerde koalisyon ordusunu çok güçlü biçimde şaşırtacağız. Bu, Suudilerin El-Daba üssüne saldırıya, Panavia Tornado ve F-16 uçaklarının düşürülmesine eşdeğer olacak" ifadelerini kullandı.

'ZAFERLERİ GERÇEK DEĞİL'

Yemen ordusunun başarısına yanıt olarak koalisyonun, Yemen'deki tüm olayların belirli bir açıdan aydınlatıldığı enformasyon savaşını başlattığını dile getiren Lukman, "Onlar, uydurdukları zaferler hakkında röportajlar yapıyor. Eğer bu zaferler gerçekten de olsaydı ellerinde gerçek delilleri olurdu, tüm dünya medyası da bunu görüp haberini verirdi" dedi.
Yemen krizinin sadece barışçıl yollardan çözüme kavuşturulabileceğini kaydeden general, sözlerini şöyle sürdürdü: "Müzakere süreci iki yönde ilerlemeli. Uluslararası düzeyde Arap koalisyon ile anlaşmaya varılmalı. Ayrıca Yemen içinde, tüm Yemenli güçler ve hareketlerin katılacağı görüşmeler yapılmalı".