Futboldan hazzetmeyen Putin kura çekime damgasını vurdu

Futboldan hazzetmeyen Putin kura çekime damgasını vurdu

Dünya Kupası kura çekimi yapılırken günün yıldızı ne Rus güzeller, ne şöhretli eski futbolcular ne de gruplar oldu. Geceye damgasını vuran adam Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'di. Eto'o, Maradona ve Pele gibi isimlerle bir araya geldi.

Putin Neşeliydi. Peki futboldan pek de hazzetmeyen bu adam neden Rusya'da Dünya Kupası yapılmasını istemişti? Sorunun yanıtını ünlü futbol yazarı Simon Kuper verdi.

Kırmızı halıda da boy gösteren Putin, Maradona, Ronaldo, Peter Schmeichel ve Samuel Eto'o'yla el sıkıştı. 

Vladimir Putin aslında futboldan pek hoşlanmıyor. Sadece Putin de değil genel olarak Rusların favori sporu futbol değil. Rus spor bloglarına göre Putin'in Dünya Kupası'nı istemesinin tek nedeni dünyaya Rusya'nın ne kadar büyük ve güçlü bir ülke oludğunu göstermek.Ünlü futbol yazarı Simon Kuper'e göre Putin'in bu planı pek de başarılı olamadı. Hatta Dünya Kupası'nın Rusya'ya verildiği günden bu güne Rusya'nın Batı'daki imajı her geçen gün kötüye gitti.

Soçi'de yaşananlar, doping, ABD seçimlerine karışma iddiaları derken Rusya insanların gitmekten korktukları bir ülke olmaktan kurtulamadı.Putin için her şey bitmiş değil. Hala önünde 6 ay var. Kura çekimi sırasında yaptığı konuşmada da buna değindi. İşte Putin'in konuşmasından başlıklar. Putin, dev organizasyon için futbolseverlere mesaj gönderdi ve Dünya Kupası’nı izlemek üzere Rusya’ya davet etti.


Hepiniz buraya hoş geldiniz. Grup aşamaları, elemeler çok yoğun geçti. Bugün de dünyamızın en iyi 32 takımı kura çekimini bekliyor. Hangi şehirlerde maçlarını oynayacakları belli olacak. Burada futbol mümkün olan en üst seviyede oynanacak. Burada atılacak golleri de dünyaya gösteriyor olmak büyük bir mutluluk olacak."

"Unutulmaz izlenimlerle insanlar buradan ayrılacak. Herkes takımını destekleyecek. Buraya gelecek olan insanlar Rus kültürünü de tanıma fırsatı bulacaklar. Birçok farklı şehirde maçlar oynanacak. Ülkemizin çeşitli yerlerini ziyaret etme fırsatları olacak. Bizler de misafirperverliğimizi göstereceğiz."

 "Buraya gelen bütün takımlar ve taraftarlar bizlerin konuğu olacaklar. Rusya’ya gelenler bunu bilir. Bugüne kadar birçok nesil boyunca futbolcular futbolcu dünyaya sevdirdi. Onlar sayesinde futbol bu kadar popüler. Zaten tüm dünyada milyonlarca insan buradaki maçları takip ediyor olacak. Bu güzel festival, dünyadaki bütün gençlere örnek olacak. Bizim amacımız bu. Futbol ailesini daha yakın hale getirmek ve fair-play ruhunu insanlara aşılayabilmek."