Triatlon Avrupa Kupası müsabakaları Alanya'da başladı

Triatlon Avrupa Kupası müsabakaları Alanya'da başladı

22-23 Eylül (bugün) tarihlerinde bu yıl 28.’si başlayan Triatlon Avrupa Kupası ve Türkiye Triatlon Federasyonu Triatlon-Aquatlon Final müsabakaları Alanya'da başladı. Türkiye Triatlon Federasyonu As Başkanı Sait Babaoğlu Triatlon Avrupa Kupası müsabakalarının Alanya'da olmasının Türkiye'nin tanıtımına büyük katkı sağlayacağını söyledi.

Türkiye’de triatlonun çıkış noktası olarak gösterilen ve Avrupa’nın da sayılı müsabaka alanı olarak lanse edilen Alanya’da bu yıl 28.’si düzenlenecek olan Triatlon Avrupa Kupası ve Türkiye Triatlon Federasyonu Triatlon-Aquatlon Final müsabakalarına Elitler, Gençler, Yaş Grupları, Yıldızlar, Minikler ve Ulusal Paratriatletler kategorisinde 35 ülkeden yaklaşık 900 sporcunun katılması bekleniyor. 

ALANYA, TOKYO OLİMPİYATLARI İÇİN PUAN VEREN BİR YARIŞ OLACAK

Alanya Belediyesi’nin her yıl profesyonelce, huzur ve güven içinde kusursuz bir şekilde düzenlediği Triatlon Avrupa Kupası müsabakalarının, 2020 Tokyo Olimpiyatları için puan veren bir yarış olacağı açıklandı. Bu anlamda da önem teşkil eden triatlon müsabakalarına, ulusal ve uluslararası çapta yüzlerce sporcunun bu yarışa büyük önem verdiği belirtildi. 

FEDERASYON AS BAŞKANI'NI BABAOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

Türkiye Triatlon Federasyonu As Başkanı Sait Babaoğlu, Türk Milli Takım sporcularımıza ve tüm Avrupadan katılan sprculara başarılar diledi. Bu Tür Organizasyonların Ülke tanıtımı adına çok büyük fayda ve katkısı olduğunu dile getiren Babaoğlu, bu tür organizasyonların artarak devam etmesi gerektiğini söyledi.

Program şöyle: