Türk basketbolunun efsanesi İsmet Badem hayatını kaybetti

Türk basketbolunun efsanesi İsmet Badem hayatını kaybetti

Türk basketbolunun duayen ismi İsmet Badem geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybetti.

Basketbol dünyasının sevilen isimlerinden İsmet Badem, Çanakkale’de geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybetti…

Eski basketbolcu, TV yorumcusu ve basketbol yazarı İsmet Badem Çanakkale’nin Çan ilçesinde geçirdiği trafik kazasının ardından tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

İsmet Badem’in oğlu Burçin Badem, Twitter hesabından “Maalesef babam İsmet Badem’i kaybettik” paylaşımıyla üzücü haberi verdi.

Türkiye’de gençlerin basketbolu sevmesinde başrolü oynayan İsmet Badem daha önce başarılı bir aort ve kalp kapakçığı ameliyatı geçirmiş ve sağlığına kavuşmuştu.

Maalesef Babam İsmet Badem’i Kaybettik!

Badem kazadan önce sosyal medya hesabından arkadaşlarıyla Çan-Biga arasında motor turu yaptığını paylaşımlarla duyurmuştu.

İSMET BADEM KİMDİR?

1972-1973 yılarında Samsunspor Basketbol takımında yıldızı parladı. Beşiktaş ve Fenerbahçe formaları giydi. Basketbolu bıraktıktan sonra çeşitli dergilerde, Murat Murathanoğlu’nun sunduğu canlı tv programlarında yorumculuk yapan İsmet Badem üç kitap yazmıştır. Dünyada ilk kez tüm içeriği basketbol olan 12 sayfalık Fanatik Basket Gazetesi’ni çıkardı. Fanatik Basket tam 13 sene yayın hayatında kaldı.

1972-73 sezonun da Türkiye Basketbol Ligin de oynamaya hak kazanan Samsunspor da yer almış, 1976-1977 sezonunda Fenerbahçe ve daha sonra Beşiktaş formalarını giyen İsmet Badem; aktif sporcu hayatını noktaladıktan sonra basketboldan kopamadı.

Basket ve Fast Break dergilerinde yorumculuk yapmaya başladı. Türk Basketbolunun başarı kazanmaya başladığı yıllarda naklen yayınlanan basketbol maçlarında Murat Murathanoğlu ile yaptığı yorumlarıyla ün kazandı. Dünyada ilk kez tüm içeriği basketbol olan tamamı 12 sayfadan oluşan ”FANATİK BASKET” gazetesini çıkarmayı başardı.

İsmet Badem gazeteyi tam 13 sene yayın hayatında tutarken daha sonra Türk basketboluna gelecek olan sporculara ”Ben İsmet Badem” adlı bir kitap yazdı.

Kitapta insan olmak için verdiği mücadelenin ve yaşadıklarının keyifli bir öyküsü, ailesinden edindiği temel doğrulardan başka hiçbir sermayesi olmayan bir gencin sporcu olmak için ve dahası gerçek bir ellili yıllardan beri Türkiye’nin, yaşamın, ilişkilerin, sporun ve basketbolun hikâyesini kaleme aldı.

Duayen isim geçtiğimiz yıl aort ve kalp kapakçığı ameliyatı olduktan sonra sağlıklı şekilde yaşamına devam etmişti.