Türkiye Hırvatistan maçının ilk 11'leri belli oldu

Türkiye Hırvatistan maçının ilk 11'leri belli oldu

A Milli Futbol Takımımız EURO 2016'daki ilk maçında bugün Hırvatistan ile karşı karşıya gelecek. Milli takımımız Hırvatistan'ı yenerek EURO 2016'ya hem galibiyetle başlamayı hem de grupta önemli bir avantaj elde etmeyi hedefliyor. Peki Türkiye Hırvatistan maçı saat kaçta, hangi kanalda yayınlanacak? Ve Fransa'dan bir son dakika haberi geldi. Milli Takımımızın ilk 11'i belli oldu.

Fransa'nın ev sahipliğinde düzenlenen şampiyonada D Grubu'nda yer alan Milli Takım, organizasyondaki ilk sınavını Hırvatistan karşısında verecek. Paris'teki Parc des Princes'te yapılacak maç, TSİ 16.00'da başlayacak.
 
İŞTE TÜRKİYE'NİN İLK 11'İ!

Volkan Babacan, Gökhan Gönül, Mehmet Topal, Hakan Balta, Caner, Selçuk Ozan Tufan, Hakan, Oğuzhan, Arda Turan, Cenk Tosun

Ay-yıldızlı ekip, EURO 2016 öncesindeki formuyla dikkati çekiyor. Kötü başladığı EURO 2016 Elemeleri'nde en iyi grup üçüncüsü olarak final biletini alan Milli Takım, oynadığı son 16 maçtan sadece birini yitirdi.

Brezilya karşısında 12 Kasım 2014'te İstanbul'daki özel maçta 4-0 mağlup olan milliler, bu müsabakanın ardından yaptığı 16 maçın, biri hükmen olmak üzere 13'ünü kazandı, 2'sinde berabere kaldı, sadece İngiltere'ye yenildi.

7'si resmi, 9'u özel son 16 maçında, 3'ü hükmen galibiyetten doğan 30 gol atan milliler, kalesinde ise sadece 9 gol gördü. Sekizi yurt içinde, 8'i deplasmanda son 16 karşılaşmanın tamamında (hükmen 3-0 tescil edilen Yunanistan maçı dahil) gol atan Türkiye, 8 maçta kalesini gole kapattı, kalan 8 müsabakadan ise birinde 2, 7'sinde birer gol yedi.

Bir ara 58'inciliğe kadar gerilediği FIFA listesinde büyük bir sıçrama yaparak nisan ve mayıs aylarını 13. sırada kapatan ay-yıldızlılar, bu ayki değerlendirmede ise 18. basamakta yer aldı.

 TÜRKİYE HIRVATİSTAN MAÇI ÖNCESİ TERİM'DEN SON SÖZLER


Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, bugün önemli bir maça çıkacaklarını belirterek, "Hırvatistan, turnuvanın en önemli takımlarından biri. Hırvatistan ile Türkiye en çok karşılaşan iki takım" dedi.  Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ve milli oyuncu Hakan Çalhanoğlu, Hırvatistan ile bugün oynanacak EURO 2016 maçı öncesi açıklamalarda bulundu.

Öncelikle EURO 2016 hakkındaki düşüncelerini aktaran Fatih Terim, "Fransa'yı kutluyorum. Ülkem adına konukseverliklerinden adına teşekkür ediyorum. Gönül isterdi ki güvenlik konusunda rahat olsunlar, biz de rahat olalım ama ellerinden geleni yapıyorlar. Organizasyonun sahibi UEFA'ya da ayrıca teşekkür ediyorum. Her geçen turnuvada daha iyi etkinliklere imza atıyorlar. Benim UEFA'dan bir ricam olacak. Artık damarlarımızın içini gösteren bir teknoloji varken UEFA'nın teknolojik gelişmelerden daha çok yararlanması gerek. İnsan hatası payına yer vermeyecek teknolojik imkanların olacağına inanıyorum. Bir teşekkür de ülkemizin güzel insanlarına. İyi ki varsınız. Sizleri iyi temsil edebilmek için çalışıyoruz. Özel teşekkür de bu turnuvaya katılma sürecinde emeği olan bütün futbolcularımıza. Kadro kısıtlaması nedeniyle aramızda olamayan ama ter akıtmış tüm evlatlarıma teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Türkiye Hırvatistan maçı 12 Haziran Pazar günü oynanacak. Türkiye Hırvatistan maçı 16:00'da başlayacak ve mücadeleyi TRT 1 kanalı canlı olarak yayınlanacak

TÜRKİYE-HIRVATİSTAN MAÇI MUHTEMEL 11'LER


Türkiye: Volkan Babacan, Mehmet Topal, Hakan Balta, Gökhan Gönül, Caner, Selçuk, Ozan, Hakan Çalhanoğlu, Oğuzhan, Arda, Cenk Tosun Hırvatistan:  Subasic, Vida, Corluka, Strinic, Srna, Brozovic, Modric, Pjaca, Rakitic, Perisic, Mandzukic

"HIRVATİSTAN, TURNUVANIN EN ÖNEMLİ TAKIMLARINDAN BİRİ"

Bugün oynayacağımız Hırvatistan maçı ile ilgili olarak ise deneyimli teknik adam, "Hırvatistan, turnuvanın en önemli takımlarından biri. Çok büyük saygı duyuyoruz. Herkesin de bizim takımımıza saygı duymasını istiyoruz. Hırvat takımı her zaman iyi kadrolara sahipti ama bu sefer her mevkinin 2-3 oyuncusu hazır durumda. Hırvatistan bu gruptan çıkarsa önemli işlere imza atacaktır. İyi bir kadroları var, iyi futbolculardan kurulu bir takım. Rakibimize saygı duyuyoruz. Hırvatistan ile Türkiye en çok karşılaşan iki takım. Burada nefes almadan Eylül'de bir daha karşılaşacağız. Daha çok maçlar olacak. Onlar bizi biz onları yeneceğiz. 2008 aklımızda değil. Bu arada Hırvatistan bizi Play-off'ta geçti. Ben o zaman Galatasaray'ın başındaydım. bugünki maçın keyfini sürmeliyiz. Rövanş olarak görmüyorum. Bu keyif her zaman gelmiyor. Esas kazanç burasıdır. 16 maçtır kaybetmeyen bir Türkiye var. Kaybettiği İngiltere maçında bile övgüler almış bir takımımız var" dedi.

EURO 2016 için güzel bir takım kurduklarını ifade eden Terim, "Güzel bir jenerasyonu bir araya getirdik. Bu takımı tek tek seçerek bir araya getirdik. Brezilya maçından sonra yazılanları çizilenleri düşünürsek, bu takımın buluşması kolay değil. Bir jenerasyon yakalanmaz, bir jenerasyon aranız bulunur. Emre Mor ilk 11'de oynarsa en genç takım biz oluruz. Birçok gencin bu platformlarda olması gerektiğini düşünüyorum. Avrupa şampiyonası ve dünya kupası en büyük platformlar. Rakibin oyuncularını düşünürsek ilk başlarda bir bocalama bekliyorum. Birçok genç oyuncumuz tecrübelendi. Rakiplerimize bakıyorum bizim gibi sert rakiplerle oynayan olmadı. Maçın başında atmosferden etkilenebilirler ama 15 dakika sonra atarlar diye düşünüyorum" diye konuştu.Gruptan çıkmanın önemli bir başarı olacağını kaydeden Terim, "Bugünkü turnuva için bu gruptan çıkmak çok önemli bir başarıdır. Bu gruptan çıktıktan sonra Allah nasip ederse sorulara daha geniş daha rahat cevaplarız. Gruptan çıkmak zaten bu turnuvada önemli bir yere gittiğimizin mesajını vermek demektir" dedi.

"EMRE'Yİ TÜRKİYE'YE KAZANDIRDIĞIMIZ İÇİN MUTLUYUM"

Borussia Dortmund'a transfer olan genç oyuncu Emre Mor hakkında da konuşan Terim, "Gidip izlettik, sıradan bir oyuncu olmadığını gördük. Maçlara davet ettik. Doğru teşhisler koyduk. Futbolu doğru oynamayı öğrenmesi gerekir. Fizik olarak da gelişince Avrupa ve dünya büyük bir oyuncu kazanmıştır. Borussia Dortmund da çok doğru bir adrestir. Danimarka bana çok yabancı değil. Piontek'ten dolayı. Emre'yi Türkiye'ye kazandırdığımız için mutluyum" dedi.

HAKAN ÇALHANOĞLU: "BU GRUPTA HİÇBİR ŞEY İMKANSIZ DEĞİL


"Milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu, bugünki maçtan galip ayrılarak gruptan çıkma yolunda adım atmak istediklerini belirterek, "İspanya favori olarak gözükebilir ama bu grupta hiçbir şey imkansız değil. bugün çok önemli bir maç olacak. bugün 3 puanla sahadan ayrılmak istiyoruz. Leverkusen'de hem sol hem ortada oynuyorum. Fatih hocam beni bazen sağda bazen içeride oynatıyor. Bu onun kararıdır. Ben takımım için en iyi şekilde etkili olmak istiyorum. Buraya geldiğimde goller atmaya başladım. Sistem bana çok uygun.

Oyunumuzdan da keyif alıyoruz. Kendi yeteneğimizi ortaya koyduğumuzda çok zevk alıyoruz oyundan. 16 maçta 1 mağlubiyetimiz var. Bu büyük bir başarı. İnşallah bugün bunu Hırvatlar'a karşı gösteririz. Her şey çalışarak oluyor. Bunu hocam da iyi bilir. Ben iyi bir futbolcu olmak için çok çalışıyorum. Elimden geleni yaparak kendi yeteneğimi göstermek istiyorum" dedi.

TÜRKİYE HIRVATİSTAN MAÇI ÖNCESİNDE SRNA'DA 2008 YORUMU!

HIRVATİSTAN Milli Takımı Kaptanı Darijo Srna, Türkiye ile bugün yapacakları maçtan önce üzerlerindeki baskının çok fazla olduğunu ifade ederek, "Bu maçı 2008’in rövanşı olarak görmüyoruz" dedi.

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası D Grubu ilk maçında bugün Türkiye ile yapacakları maç öncesi, karşılaşmanın oynanacağı Parc de Prince Stadyumu’nda teknik direktör Ante Cacic ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Darijo Srna, şampiyonaya çok iyi hazırlandıklarını belirterek, "Psikolojik olarak karşılaşmaya hazırız. Bizim için çok önemli bir maç. Kafamızda kötü hatıralar bırakan bir takımla karşılaşacağız. Dün gördüğünüz gibi bazen büyük takımlar kazanabiliyor  Taraftarlar, 2008 felaketini unutmadı. Ancak biz bu maçı 2008’in rövanşı olarak görmüyoruz. O maç bize bir müsabakanın son saniyesine kadar mücadele vermek zorunda olduğumuzu gösterdi. Seyircimiz hala bu yenilgiyi hazmedemedi. Türk takımı, mental olarak çok sağlam bir takım. Her pozisyonda, her topta savaşmak gerekiyor. Zor bir maç olacak ve pozitif bir sonuç bekliyoruz" diye konuştu.

Grubun favorisinin İspanya olduğunu vurgulayan Srna, "İspanya’nın ardından ikinci olarak gruptan çıkabileceğimizi düşünüyorum. Hırvatistan Milli Takımı, bugüne kadar Hırvatistan’ın yetiştirdiği en iyi milli takım. Bu şampiyonada yenemeyeceğimiz takım yok" şeklinde konuştu.

HIRVATİSTAN TEKNİK DİREKTÖRÜ: TÜRKİYE TEHLİKELİ BİR TAKIM


HIRVATİSTAN Milli Takımı Teknik Direktörü Ante Cacic, "Türklerin, top ayaklarındayken ne kadar tehlikeli olduğunu biliyoruz" dedi. 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası D Grubu ilk maçında bugün Türkiye ile yapacakları maç öncesi, karşılaşmanın oynanacağı Parc de Prince Stadyumunda bir basın toplantısı düzenleyen Ante Cacic, Türk Milli Takımı’nın çok tehlikeli futbolculara sahip olduğunu söyledi. Cacic, "Grubun ilk maçını Türkiye ile oynamak kolay değil. Bunu bilerek oynayacağız. Maça iyi başlamalıyız. Topu ayağımızda tutmalıyız. Türklerin, top ayaklarındayken ne kadar tehlikeli olduğunu biliyoruz. Türkiye’ye saygı duyuyoruz, ama biz de oyunumuzu oynayacağız. Güçlü ve zayıf yanlarımızı biliyoruz. Maça, bunu bilerek çıkacağız" diye konuştu.

Kadrolarının bu tarz turnuvalar için yeteri kadar tecrübeli olduğunu belirten Hırvat teknik adam, "Büyük turnuva tecrübesi olan oyuncularımız var. bugün bireysel kaliteleri birleştirip, takım oyununa çevirmemiz gerek. Takım olarak oynamazsak, bireysel kalitenin bir anlamı kalmaz. Önemli olan takım olmak" ifadelerini kullandı.

İŞTE HIRVATİSTAN'IN İLK 11'İ:


Subatic, Srna, Corluka, Vida, Strinic, Badel, Modric, Brozovic, Rakitic, Perisic, Mandzukic