Türkiye Kupası Fenerbahçe Beko'nun

Türkiye Kupası Fenerbahçe Beko'nun

Erkekler Türkiye Kupası finalinde Fenerbahçe Beko, Anadolu Efes’i 80-70’lik skorla mağlup ederek şampiyon oldu.

Adrien Moerman ve Doğuş Balbay’ın sayılarıyla oyuna başlayan Anadolu Efes, ilk 1.5 dakikayı 4-0 önde geçti. İlk sayılarını Kostas Sloukas ile bulan Fenerbahçe Beko, Ali Muhammed’in de isabetiyle 5.dakikada skorda dengeyi yakaladı (9-9). Hakem molasına Simon’un basketiyle giren Lacivert Beyazlılar, Micic ve Moerman’ın da skora katkı yapmasıyla ilk periyotu 20-16 önde tamamladı. İkinci periyotun ilk sayılarını Kostas Sloukas ile bulan Sarı Lacivertliler, Melih ve Kalinic’in de basketleriyle 14.dakikada 25-22 öne geçti. Mola alan Anadolu Efes, ara sonrasında Doğuş ve Moerman’ın üç sayı çizgisinin gerisinden bulduğu basketlerle rakibinin serisine son verdi. Ancak karşılaşmanın ilk yarısını Fenerbahçe Beko 39-34 önde kapattı.

Üçüncü periyotta Simon ve Moerman’ın sayılarına Sloukas ile karşılık veren Fenerbahçe Beko, 24.dakikada 46-45’lik skorla üstünlüğünü korudu. Dunston ile pota altını etkili kullanan Anadolu Efes, buna karşın savunmada rakibini durduramadı. Mücadelenin final periyotuna 61-57 üstün giren Sarı Lacivertliler, Sloukas, Datome ve Green’in basketleriyle 36.dakikada 10 sayılık farkı yakaladı (73-63). Mola alan Anadolu Efes, aranın ardından Micic ile üç sayılık basket buldu. Ancak Nicolo Melli ile rakibine karşılık veren Fenerbahçe Beko, son bölümde skor avantajını koruduğu mücadeleyi 80-70 kazanarak şampiyonluğa ulaştı.

Erkekler Türkiye Kupası’nda şampiyonluğa ulaşan Fenerbahçe Beko’ya şampiyonluk kupası ve madalyalarını TBF Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Beşok ve Türkiye Basketbol Federasyonu CEO’su Ömer Onan sundu.

Kupa mücadelesinde final oynama başarısı gösteren Anadolu Efes’e ikincilik madalyalarını TBF Yönetim Kurulu Üyeleri Resul Kerse ve Alper Arıkoğlu takdim etti.

Final maçının en değerli oyuncusu olan Fenerbahçe Beko oyuncusu Luigi Datome’ye ödülünü TBF Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Akar sundu.

Finalin konukları arasında TEGV’li çocuklar da vardı
Erkekler Türkiye Kupası finalinde Ankara Spor Salonu tribünleri Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı çocuklarını ağırladı. Maçtan önce Fenerbahçe Beko ve Anadolu Efes soyunma odalarında sporcuları TEGV’li çocuklardan başarı dileklerini içeren mektuplar bekliyordu. İki ekip de sahaya “Bir çocuk değişir, Türkiye gelişir.” pankartlarıyla çıkarken maçın ilk hava atışının yapılacağı top da karşılaşmanın başhakemine TEGV’li çocuklar tarafından takdim edildi. Ayrıca TEGV’in basketbol aşığı gençleri karşılaşma boyunca mücadelenin hakemlerine de yardımcı oldular.

Salon: Ankara
Hakemler: Emin Moğulkoç, Yener Yılmaz, Altuğ Köselerli
Fenerbahçe Beko: Melli 7, Sloukas 19, Ali Muhammed 5, Ahmet Düverioğlu 6, Datome 22, Kalinic 8, Melih Mahmutoğlu 10, Green 3, Sinan Güler
Anadolu Efes: Doğuş Balbay 5, Moerman 18, Micic 16, Dunston 15, Simon 11, Beaubois 5, Metecan Birsen, Sertaç Şanlı, Buğrahan Tuncer
1. Çeyrek: 16-20
Devre: 39-34
3. Çeyrek: 61-57