Türkiye şampiyonası nefes kesti

Türkiye şampiyonası nefes kesti

16-17 Eylül 2017 tarihlerinde İstanbul Üniversitesi orman Fakültesi kapalı spor salonunda yapılan Ju Jitsu Türkiye Şampiyonası 36 ilden 48 bayan 289 erkek olmak üzere toplam 337 sporcunun katılımı ile gerçekleştirildi. Sarıyer Belediyesi ambulans ve sağlık personeli ile Turban Sosyal Tesislerinde konaklama imkanı sağlayarak organizasyona büyük destek verdi. 

Minik, yıldız, ümit, genç, büyük ve veteranlar (Bay-bayan) kategorilerinde yapılan müsabakaları seyirciler nefeslerini tutarak izlediler.

Ayrıca şampiyonanın bitiminde daha önce Türkiye, Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında dereceleri bulunan unvan sahibi başarılı sporcular arasından seçilenler altın kemer elde edebilmek için mücadele ettiler. Farklı kategorilerde 12 ayrı sıklette yapılan profesyonel kemer maçlarında 12 sporcu altın kemer sahibi oldu. Başarılı olan sporculara Federasyon As Başkanı Halis AVŞAR, As Başkan Mehmet GÖKSU ve Yürütme Kurulu üyeleri tarafından takdim edildi.

Şampiyona’nın Görkemli geçen açılış seremonisinde saygı duruşu ve istiklal marşının ardından sırası ile Genel Koordinatör Mehmet HALLAÇ, As Başkan Münir Nurettin ÇELİKTUTAN, Başkan Vekili Murat  ASLANDAĞ ve son olarak Federasyon Başkanı Hulisi ELMAS birer konuşma yaptılar. Elmas konuşmasında  “ 2010 Yılında kurulan Ju Jitsu Federasyonumuzun bünyesinde, ilk 5 yıl Türkiye’nin çeşitli illerinde eğitim ve gelişim seminerleri ile alt yapıyı oluşturduktan sonra 2016 yılında 1. Türkiye Şampiyonasını Bartın da yaptık. Şimdi ikincisini İstanbul’da gerçekleştiriyoruz. Türkiye Şampiyonalarına başlamadan önce 2013 yılında Bartın Cumhuriyet meydanında profesyonel ju jitsu kemer maçları, yine 2013 yılı sonunda Polonya da yapılan Dünya Şampiyonasında bir Dünya 3.lüğü, 2014 yılında Montenegro’da 3 madalya, yine 2014 yılında Makedonya’da 47 sporcumuz toplamda 34 madalya, 2015 Yılında tekrar Makedonya da 20 sporcumuz 20 madalya ve 2015 yılında Polonya’da 2 Dünya Şampiyonluğu ile 1 dünya 3.lüğü gibi büyük başarılara imza attıktan sonra Türkiye Şampiyonalarımızı başlattık. 2016 Yılında Bartın’da 1.sini yaptıktan sonra bugün burada 2.sini güzel bir organizasyon çerçevesinde gerçekleştiriyoruz, burada yaptığımız toplantıda 2018 yılında yapacağımız Türkiye Şampiyonasının Osmaniye de yapılması kararı alınmıştır. Şimdiden camiamıza hayırlı olsun” şeklinde konuştu. 

Açılış seremonisinden sonra müsabakalar devam etti ve başarılı olan sporculara madalyaları verildikten sonra Şampiyona 14 Eylül 2017 Pazar günü saat 14.30 da son buldu.