UEFA Beşiktaş'ın kazandığı para ödülünü açıkladı

UEFA Beşiktaş'ın kazandığı para ödülünü açıkladı

UEFA geçen yıl Avrupa kupalarında hangi takıma ne kadar para dağıttığını açıkladı. Şampiyon Real Madrid'in ilk sırada yer almaması dikkat çekerken Beşiktaş'ın kazandığı para da dikkat çekti. Fenerbahçe, Osmanlıspor ve Konyaspor'un kazandığı paralar da açıklandı.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde geçtiğimiz sezon B Grubu'nda 3. olarak UEFA Avrupa Ligi'ne giden Beşiktaş, geçen yıl Şampiyonlar Ligi'nden 33 milyon 795 bin Euro gelir elde etti.

Kara Kartalların gelirinin 17,3 milyon Euro'su Marketing Pool, 12,7 milyon Euro'su gruplara kalma ve 3,7 milyon Euro'su da performans geliri olarak verildi. Avrupa Ligi'nden ise 6 milyon 123 bin euro gelir elde ederek toplamda 39 milyon 918 bin euro'yu kasasına koydu.

UEFA Avrupa Ligi'nde geçen sezon mücadele eden 56 takıma ise toplam 423,1 milyon euro para ödülü verildi. Avrupa Ligi'nde geçen sezon A Grubu'nu lider tamamlamasına rağmen turnuvaya son 32 turunda veda eden Fenerbahçe, toplam 10 milyon 815 bin euroluk geliriyle en kazançlı ikinci Türk takımı oldu.

Geçen sezon Avrupa Ligi'nde yer alan diğer Türk takımlarından Osmanlıspor 10 milyon 414 bin, Atiker Konyaspor ise 7 milyon 474 bin avro elde etti.

Juventus 110.4 milyon euro'yla geçen yıl UEFA'dan en çok ödül kazanan Şampiyonlar Lİgi takımı oldu.

Onları Leicester City 81.7 milyon euro'yla takip etti.

Şampiyon Real Madrid ise 81 milyon euro'yla yetindi.

İlk 5'i Napoli ve Monaco tamamlarken Arsenal da 6. oldu.

Gruplara kalan 32 takım arasında en az parayı 16.3 milyon euro'yla İsviçre'nin Basel takımı oldu.

Avrupa Ligi şampiyonu Manchester United, 44.5 milyon euro geliriyle en çok kazanan ekip oldu.