Abdullah Gül’ün dönüşünün perde arkası

Abdullah Gül’ün dönüşünün perde arkası

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 696 sayılı KHK'daki tartışılan maddeye yönelik eleştirilerde bulundu. Gül'ün bu çıkışının yanında uzun süredir yaptığı hazırlıklar da gözden kaçmadı.

AbdullahGül’ün Sarıyer’deki çalışma ofisi iddialara göre her gün, ‘siyasete müdahil olun, partiye sahip çıkın’ sitemlerini ileten AKP’lilerce dolup taşıyor.

Doğu ve Güneydoğu’daki aşiret reislerinden, diplomatlara, iş adamlarından sade vatandaşlara kadar her kesimden insanların bu taleplerine uzun süredir direnemeyen Gül, ‘konuşmaya devam’ kararı aldı.

Bu kararı almadan önce de geniş bir araştırma yaptırdı. Araştırma sonucu Gül’ün vatandaş üzerindeki inandırıcılığı ‘çok yüksek’ çıktı.

Araştırmada, ‘Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan çekindiği veya korktuğu için konuşmuyor’ sonucu üzerine zamanlamayı öne çektiği öne sürüldü.

Hükümete yakın gazetecilerden, Türkiye Gazetesi Yazarı Batuhan Yaşar da Abdullah Gül’ün parti kurmaya hazırlandığını yazdı.

Batuhan Yaşar, söz konusu yazıda; “… Bazı yorumlara göre ise Abdullah Gül, KHK üzerinden aslında AK Parti’yi ilk kez açıktan eleştirdi. Biraz daha araştırınca dikkat çekici bilgilere ulaştık: Abdullah Gül ile AK Parti’nin yolları çoktan ayrıldı… KHK eleştirisi aslında bu yol ayrımının tesciliydi. Yeni parti için teşkilatlanma çalış- maları alttan alta devam ediyor. Bazı şehirlerin il başkanları bile belli. Saadet Partisi ile de görüşülüyor. Meral Akşener ile de olabilir… Oradan da aday gösterilebilir. Yanlış anlaşılmasın… Bizim eleştirimiz bütün bunların gizli gizli yapılmasına. Çıkarsın her şeyi açıklarsın… AK Parti’den istifa edersin. Kimse de bir şey diyemez” ifadelerini kullandı.