Bakırköy Belediyesi hidroterapi havuzu öğrencilere ışık tutuyor

Bakırköy Belediyesi hidroterapi havuzu öğrencilere ışık tutuyor

Haliç Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü öğrencileri, eğitimlerine destek amacıyla Bakırköy Belediyesi’ne ait Hidroterapi Havuzunda  özel ders işliyor.  

Öğrenciler; Bakırköy Belediyesi Engelli Rehabilitasyon Merkezi’nde psikolojik destek hizmeti veren aynı zamanda Haliç Üniversitesi Öğretim Görevlisi olan Kemal Koçak gözetiminde gruplar halinde hidroterapi havuzunu ziyaret edip pratik eğitim olanağı elde ediyor.
Bakırköy Belediyesi’nin Osmaniye Mahallesi’nde bulunan  Atatürk Spor ve Yaşam Köyü’nde hizmet veren Bakırköy Belediyesi Engelli Rehabilitasyon Merkezi; İstanbul’da hizmet veren nadir merkezler arasında bulunuyor.                                                                                                                                  
Bakırköy Belediyesi Hidroterapi Merkezi’nin sadece Bakırköylülere değil İstanbul’un diğer ilçelerinden gelen hastalara da hizmet verdiğini belirten Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu da gelecekte fizyoterapiyi meslek edinecek ve bu hizmeti yerine getirecek öğrencilerin pratik ve biraz da özel bir ders almaları için öğrencilere ev sahipliği yapmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.                                                                                                                                                              
Bakırköy Belediyesi Hidroterapi Havuzunda  geçirilecek bir ders saatinin öğrenciler için büyük bir tecrübe olacağını ifade eden Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu açıklamasında şunlara yer verdi: “Geleceğin fizyoterapistlerine meslekte onları neleri beklediğini yerinde görmelerinin onlar için önemli olduğunu düşünüyorum.  Eğer öğrencilerimiz gelecekte hidroterapi tedavisini seçmek isterlerse bu tedaviye ihtiyacı olan insanların onlara  olan istek ve memnuniyetlerini burada, yerinde görmelerini  istedik. Bu merkezde sıcak suyun kaldırma ve direnme gücünü kullanarak uygulanan tedavinin etkileri çok olumlu oluyor. Tedaviye cevap daha kısa sürede alınıyor. Bu da mesleklerini daha başarılı ve canı gönülden yapmanızın önünü açıyor.”

Fizyoterapi öğrencilerini İstanbul’un tedavide en başarılı merkezinden biri olan Bakırköy Belediyesi Engelli Rehabilitasyon Merkezi’nde işlenen özel ders ile hidroterapiye özendirmeyi amaçladıklarını söyleyen Başkan Dr. Bülent Kerimoğlu, derslerin ve merkezde yürütülen çalışmaların devam edeceğini, çok etkin olmayan bu sağlık hizmetinin yaygınlaştırılması için çaba sarf edeceklerini belirtti.