UEFA’dan flaş Galatasaray açıklaması! Galatasaray'dan cevap geldi

UEFA’dan flaş Galatasaray açıklaması! Galatasaray'dan cevap geldi

UEFA'dan Galatasaray hakkında flaş bir açıklama yapıldı. Açıklamada, Kulüp Finansal Kontrol Kurulu'nun (CFCB) Galatasaray'ın davasını yeniden incelemeye karar verdiği ifade edildi.

UEFA’dan Galatasaray hakkında flaş bir açıklama yapıldı. Geçtiğimiz günlerde sarı-kırmızılılar ile varılan anlaşmayı duyuran UEFA, resmi internet sitesinde bir açıklama yayınlayarak verilen kararın inceleneceğini ifade etti. İnceleme kararı şu ifadelerle duyuruldu:

“Yakın zamanda Kulüp Finansal Kontrol Kurulu (CFCB) Baş Müfettişi’nin verdiği Galatasaray’la anlaşmaya varma kararı ışığında, CFCB Başkanı Jose Narciso da Cunha Rodrigues, kararı yeniden incelenmesi için Yargı Komisyonu’na göndermeye karar vermiştir.

Bu açıklama hiçbir şekilde CFCB Yargı Komisyonu’nun yürüteceği inceleme üzerinde peşin hüküm verme anlamı taşımamaktadır.” 

UEFA’dan flaş Galatasaray açıklaması! Galatasaray'dan cevap geldi

GALATASARAY'DAN AÇIKLAMA

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz'den, UEFA'nın Galatasaray kararını gözden geçirmesiyle ilgili açıklama geldi. Mustafa Cengiz "Galatasaray'ın UEFA ile kesinleşmiş olan 4 yıllık anlaşması var, bu kararın iptali ya da revize edilmesi mümkün değildir. Zaten İngilizce metinde açık ve net bir şekilde belirtilmiştir ki, bu bir yargılama değildir" dedi.

Cengiz şöyle konuştu:

"Bu rutin bir uygulama. Galatasaray'ın UEFA ile kesinleşmiş olan 4 yıllık anlaşması var, bu kararın iptali ya da revize edilmesi mümkün değildir. Bazı Avrupa kulüpleri, UEFA ile yaptığı görüşmelerde Galatasaray'ın dosyasını örnek gösterdiğinden dolayı, UEFA dosyayı yeniden gözden geçirecektir. Ancak iptal ya da revize kararı söz konusu değildir. Yeniden inceleme kararı, bazı Avrupa kulüplerinin talebi doğrultusunda oluşturulmuştur. Zaten İngilizce metinde açık ve net bir şekilde belirtilmiştir ki, bu bir yargılama değildir. Denetim amaçlı gözden geçirmedir."