Buca TİM 1837 kişiyi iş sahibi yaptı

Buca TİM 1837 kişiyi iş sahibi yaptı

Buca Belediyesi Toplumsal İletişim Merkezi (TİM) İstihdam Masası düzenlediği toplu iş görüşmeleriyle iş arayan 1837 Bucalıyı iş sahibi yaptı.

Kalifiye eleman arayan işverenlerle iş arayanları buluşturan İstihdam Masası, giderek büyüyen işsizler ordusunu eritmek için yoğun mesai harcarken, iş sahibi olup evine ekmek götüren Bucalıların yüzlerinden gülümseme eksik olmuyor.

Buca Belediyesi, çalışabilecek durumdayken niteliklerine uygun iş bulamayan kentlinin ilk başvurduğu adres oldu. Buca Belediyesi’nin, ilçede işsizliğin önüne geçmek için kurduğu Buca Toplumsal İletişim Merkezi (TİM) İstihdam Masası çok sayıda Bucalı’nın yüzünü güldürdü. İşçi ve işveren arasında köprü olan masa, önemli atılımlar yaparak işsizlik sorununu çözüme kavuşturuyor. Firmalardan gelen talepler doğrultusunda firma yetkilileri ile başvuru yapan vatandaşları buluşturan Buca TİM, kurulduğu günden bu yana 1837 kişiyi iş sahibi yaptı. İstihdam Masasına başvuran vatandaşlar, firmaların da talepleri doğrultusunda toplu iş görüşmesine davet edilip, nitelikleri doğrultusunda işe yerleştiriliyor.

Firmaların taleplerine göre ihtiyaç duyulan personel şartlarını çeşitli kanallardan duyuran Buca Belediyesi İstihdam Masası, firma ile vatandaşları Çamlıkule Semt Evi’nde bir araya getiriyor. Toplu iş görüşmelerine katılan vatandaşlara önce işveren firma yetkililerince çalışma şartları ve aranan nitelikler konusunda ön bilgilendirme yapılıyor. İşe başvurmak isteyen vatandaşlar yazılı başvurularının ardından mülakata alınarak değerlendiriliyor.

Buca’da işsizlik sorunu yaşayan vatandaşlar, İstihdam Masası'na 439 10 10 dahili 1086 numaralı telefonu arayarak başvuru yapabilir.