Ümraniye Fenerbahçe'yi yendi

Ümraniye Fenerbahçe'yi yendi

Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu ilk maçında Fenerbahçe, Ümraniyespor'a deplasmanda Yasir'in golüyle 1-0 mağlup oldu.

Fenerbahçe'nin Cezayirli futbolcusu Islam Slimani, 81. dakikada oyundan çıkarken taraftarlar tarafından ıslıklandı. Ersun Yanal ve takım arkadaşları ise 30 yaşındaki futbolcuya alkışlayarak destek verdi. 

Ümraniyespor, maçın 82. dakikasında Karahan Yasir Subaşı'nın golüyle 1-0 öne geçti ve tur için avantajı yakaladı. Fenerbahçe altyapısından yetişen Yasir, yetiştiği kulübe attığı gole sevinmedi.

Fenerbahçe'nin genç futbolcusu Eljif Elmas, maçın 47. dakikasında sert bir faul yaparak kırmızı kart gördü. 20 yaşındaki futbolcu, direkt kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Sarı-lacivertlilerin yeni transferi Sadık Çiftpınar, Ümraniyespor karşısında Fenerbahçe formasıyla ilk resmi maçına çıktı.

Ara transfer döneminde Evkur Yeni Malatyaspor'dan kadroya dahil edilen 26 yaşındaki futbolcu, Hollanda'nın AZ Alkmaar takımıyla oynanan hazırlık mücadelesinde ilk kez sarı-lacivertli formayı giymişti.

Fenerbahçe'nin tecrübeli kalecisi Volkan Demirel ile Faslı futbolcusu Nabil Dirar, sarı-lacivertli formayı yaklaşık 5 ay sonra bir resmi karşılaşmada terletti.

Spor Toto Süper Lig'in ilk yarısında, yönetim kararıyla kadro dışı bırakılan Volkan ve Dirar, 145 gün sonra Fenerbahçe formasını resmi maçta giydi.

Her iki oyuncu da Süper Lig'in 3. haftasında 25 Ağustos'ta oynanan Göztepe maçının ardından Fenerbahçe formasına hasret kalmıştı.

Öte yandan Ersun Yanal, Ümraniyespor karşısında Nabil Dirar'ı sağ açıkta görevlendirdi.

ALİ KOÇ TRİBÜNDEYDİ
Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Esenyurt Necmi Kadıoğlu Stadı'nda oynanan mücadeleyi tribünden takip etti.

Ali Koç, karşılaşmayı kulüp başkan vekili Semih Özsoy ve sportif direktör Damien Comolli ile izledi.