Ünal Aysal: Galatasaray'ı ben batırmadım

Ünal Aysal: Galatasaray'ı ben batırmadım

Galatasaray'ın önceki başkanlarından Ünal Aysal, yaklaşan seçim ve kulübün son durumuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

TRT Spor'a konuk olan Ünal Aysal, "Benim Galatasaray'dan ayrılmamın hiçbir maddi, mali bir sebebi yok. Benden sonra gelen Duygun Yarsuvat aynı kadroyla oynadı, kredi almadı, borç kapatmaya çalışmadı ve bir dönemde 3 kupa aldı. Ben 328 milyon dolarlık bir borç-alacak farkıyla aldım ve 358 milyon dolar ile bıraktım. Buna karşılık olarak 120 milyon euroluk kadro değeri olan bir takım bıraktık. 81 milyon dolar faiz ödedik. Bütün bunlara rağmen sadece 30 milyon dolar fark ile kapattık." dedi.

kendisini eleştirenlere yanıt veren Aysal, "Galatasaray'ın borçlarını ben yapmadım. Benden öncekilerden aldığım borçları devrettim. Kulübü biri batırmışsa benden evvelkiler sorumludur. Batmak deyimini de kabul etmiyorum. Sadece deyim olarak kullanıyorum. Galatasaray'ın gayrimenkullarının çok ucuza gittiğini görüyorum, ben üzgünüm." ifadelerini kullandı.


'Başkan olmayı düşünüyor musunuz?' sorusuna Ünal Aysal, "Ben karakter olarak geçmişe bakmam, hep ileriye bakarım. Çıktığım bir kapıdan tekrar içeri girmek ya da bir suda iki kez yıkanmak olur. Ben Galatasaray'ı çok seviyorum ama başkan olmadan da hizmet edebilirim." cevabını verdi.

Ünal Aysal sözlerine şu şekilde devam etti;

"Kimisi Tudor'u eleştirdi ama ben Galatasaray'ın ilk yarısından memnun oldum. Adamcağız elinden geleni yaptı. Sevabıyla günahıyla artık teşekkür etmek gerekir. Fatih Terim hayırlı olsun. Tek dileğimiz şampiyonluk. Fatih Terim, Tudor'a göre daha çok medya desteği alacaktır. Ancak her ağacın kurdu kendi içindedir. Hiçbir insan yüzde yüz değildir."