Ünlü gazeteden Fenerbahçe'lileri çıldırtan haber

Ünlü gazeteden Fenerbahçe'lileri çıldırtan haber

Fransa'nın L'Equipe gazetesi, Süper Lig analizlerinin bulunduğu ekinde 2010-2011 şampiyonu olarak Trabzonspor'u gösterince ortalık fena karıştı.

Spor Toto Süper Lig'de  Fransa kökenli oyuncuların sayısının artması ve  Fransa'daki beIN Sports kanalında haftada 4 maçın canlı olarak yayınlanacak olması, Türk Futbolu'na olan ilgiyi katladı.

'COME TO BEŞİKTAŞ' VE BAŞAKŞEHİR ZİRVEDE

Fransızların prestijli gazetelerinden L'Equipe, Süper Lig'in başlamasına sayılı günler kala tam 2 sayfasını Spor Toto Süper Lig'e ayırdı. Daha önce Ligue 1'de forma giymiş futbolcular, Fransız yıldızlar, tüm dünyanın dikkatini çeken 'Come to  Beşiktaş' sloganı ve Medipol  Başakşehir'in Şampiyonlar Ligi yürüyüşü, L'Equipe'in parmak bastığı noktalardan sadece bazıları...

2010-11 SEZONU ŞAMPİYONUNU TRABZONSPOR GÖSTERDİLER

Ancak yapılan Süper Lig analizinin küçük bir bölümünde verilen detay, ortalığı ayağa kaldırdı. Şampiyonlar rehberinde,  Türkiye'de son 10 yılın şampiyonları gösterilirken, 2010-2011 sezonu şampiyonu olarak  Trabzonspor gösterildi. 3 Temmuz 2011'de başlayan şike davası sürecine karşın,  Türkiye Futbol Federasyonu 2010-2011 şampiyonu olarak  Fenerbahçe'yi tescil etmişti.

WİKİPEDİA YANILTMIŞ OLABİLİR

Haberi hazırlayan L'Equipe editörünü yanıltan ise bir süredir  Türkiye'de erişime kapalı olan Wikipedia olabilir. Wikipedia'nın Fransızca ve İngilizce edisyonlarında 2010-11 sezonu şampiyonu olarak  Trabzonspor gösteriliyor. Sitenin Türkçe edisyonunda ise, 2010-11 sezonu şampiyonu Fenerbahçe.

Wikipedia'da, korunmayan sayfalardaki bilgileri tüm internet kullanıcıları değiştirebiliyorlar. Değişikliği gerçekleştirmek için siteye üye olmak dahi gerekmiyor.