Wimbledon’da finalin adı Angelique Kerber

Wimbledon’da finalin adı Angelique Kerber

Avustralya Açık ve ABD Açık'ta 2016 yılında şampiyonluk elde eden 30 yaşındaki Alman tenisçi Angelique Kerber, Wimbledon'ı da kazanarak kariyerindeki üçüncü grand-slam zaferine ulaştı.

Tek kadınlar finalinde Angelique Kerber, Serena Williams'ı yenerek kariyerinin ilk Wimbledon şampiyonluğunu elde etti. Tek erkeklerde finali Novak Djokovic ile Kevin Anderson oynayacak.

Wimbledon tek kadınlar finalinde Angelique Kerber, şimdiden efsane olan ABD'li tenisçi Serena Williams'ı 6-3'lük setlerle 2-0 mağlup etti.

Alman kadın tenisçi böylece kariyerinin ilk Wimbledon şampiyonluğunu elde etti.

Kerber, Wimbledon'da 1996'da tek kadınlar kategorisinde turnuvayı kazanan Steffi Graf'tan bu yana şampiyon olan ilk Alman tenisçi olarak tarihe geçti.

Serena da zorlu hamilelik dönemi ve ölüm tehlikesi atlattığı doğumdan 10 ay sonra Wimbledon'da final oynayarak ne kadar hırslı ve güçlü olduğunu bir kez daha kanıtladı.

Kadınlar dünya sıralamasının eski 1 numarası ve 23 şampiyonlukla 'açık dönemde en fazla grand slam turnuvası kazanan tenisçi' unvanının sahibi Serena Williams, 24 şampiyonlukla 'tüm zamanların en fazla grand slam turnuvası kazanan tenisçisi' Avustralyalı Margaret Court'u yakalayamadı.

NADAL DA ELENDİ

Tek erkeklerde ise 2 numaralı seribaşı Rafael Nadal'ı 3-2 yenen 12 numaralı seribaşı Novak Djokovic, finale yükseldi.

Nadal ile 52. karşılaşmasında 27. galibiyetini alan Djokovic, 2016 ABD Açık'tan bu yana ilk grand slam finaline çıktı.

Sırp raket, finalde 8 numaralı seribaşı Kevin Anderson ile karşılaşacak.