Yasemin Adar tarih yazdı!

Yasemin Adar tarih yazdı!

Kadınlar 75 kiloda Yasemin Adar, altın madalya kazandı 

Şampiyonada finale çıkarak dünya şampiyonalarında finale çıkan ilk Türk kadın güreşçi olan Yasemin, Belaruslu rakibi Marzaliuk ile finalde kozlarını paylaştı. Mücadeleye 2-0 önde başlayan milli güreşçi, daha sonra rakibinin 4 puan almasına engel olamadı. 4-2 gerideyken 2 puan kazanan Yasemin, Belaruslu sporcunun antrenörünün itirazının reddedilmesiyle 1 puan daha aldı ve maçı 5-4'lük üstünlükle tamamladı. Dünya şampiyonluğuna ulaşan Yasemin, Türkiye'nin kadınlarda dünya şampiyonluğu sevinci yaşayan ilk güreşçisi olmayı başardı.

MİNDERDE EVLİLİK TEKLİFİ

Final mücadelesini kazanmasının ardından Türk bayrağı ile salonda tur atan Yasemin Adar, mindere çiçek ve yüzükle çıkan Erdem Yiğit'ten evlilik teklifi aldı. Teklifi kabul eden milli güreşçi, yüzüğü parmağına taktı.

ADAR: "KENDİMLE GURUR DUYUYORUM"

Yasemin Adar, mücadelenin ardından yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu.

Çok mutlu olduğunu söyleyen Yasemin, "Bu sevinci Türk halkına yaşattığım için kendimle gurur duyuyorum. Hep tarih yazmak bana nasip oldu. Burada dünya şampiyonu olarak bir tarih yazdım. Üzerimde emeği olan tüm hocalarıma ve arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Türk milletine çok teşekkür ediyorum. Eminim beni izlediler. Onların dualarını hissettim. Allah hepsinden razı olsun. Hedefimiz şimdi olimpiyatlar. Olimpiyatlarda da altın madalya alırız ve inşallah bir tarih daha yazarız" dedi.

Hafize Şahin, bronz madalya maçından çekildi

63 kiloda mücadele eden milli sporcu Hafize Şahin bronz madalya mücadelesinde Rus Valeria Lazinskaia ile karşılaştı. Mücadele 2-2 eşitlikle devam ederken, sakatlık yaşanan Şahin, acı içinde yerde kalırken, mücadeleye devam edemedi. Hastaneye kaldıran milli oyuncunun durumunun yapılacak kontrollerin ardından netlik kazanacağı belirtildi.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası'nda kadınlar 75 kiloda altın madalya kazanan Yasemin Adar'ı telefonla arayarak tebrik etti.

Bakan Osman Aşkın Bak, tebrik mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası'nda kadınlar 75 kiloda altın madalya kazanan Yasemin Adar'ı başarısından dolayı tebrik ediyorum. Dünya Şampiyonları tarihinde finale yükselen ilk güreşçimiz olan ve altın madalya kazanan Yasemin'i yürekten kutluyorum. Avrupa Şampiyonası'nda ülkemize altın madalya kazandıran tek kadın güreşçi unvanına sahip olan Yasemin, Dünya Şampiyonasında da zirvede yer alarak adını bir kez daha tarihe yazdırdı. Uluslararası arenada Ay-yıldızlı bayrağımızın dalgalandırılmasında ve İstiklal Marşı'mızın tüm dünyaya dinletilmesinde emeği geçenlere ülkem ve şahsım adına teşekkür ediyorum. Devam eden Dünya Güreş Şampiyonası'nda mücadele edecek olan tüm sporcularımıza başarılar diliyorum."