Yelkenkanat Şampiyonası'nda bir pilot kayalıklara düşerek yaralandı!

Yelkenkanat Şampiyonası'nda bir pilot kayalıklara düşerek yaralandı!

Denizli'nin Çameli İlçesi'ndeki 2 bin 150 metre yükseklikte Yaylacık Dağı'nda yapılan Yelkenkanat Türkiye Şampiyonası'nda bir sporcu atlayıştan kısa süre sonra kayalıklara düştü. Yaralanan sporcu il Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), 112 ve Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ekipleri tarafından bulunduğu yerden kurtarılarak ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Çameli'de, 2 bin 150 metre yüksekliğindeki Yaylacık Dağı'nda yapılan 2017 Yelkenkanat Türkiye Şampiyonası'nda havalanan yelken kanat pilotu, kaza geçirdi. Şampiyonaya katılan 33 yaşındaki Alper Beşkardeşler isimli yelken kanat pilotu, atlayış yaptıktan kısa süre sonra yaklaşık 150 metre yükseklikten dengesini kaybederek yelken kanatla süzülerek kayalıklara düştü.

Pilotun düştüğünü gören AFAD, 112 ve UMKE ekipleri hemen yanına koştu. AFAD, UMKE VE 112 ekipleri tarafından kayalıklardan çıkarılan Beşkardeşler, ambulansla Çameli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ayağından yaralandığı belirtilen Beşkardeşler'in sağlık durumunun iyi olduğu ifade edildi.