Doğu Ekspresi yolcuları çiçeklerle karşılandı

Doğu Ekspresi yolcuları çiçeklerle karşılandı

Ankara'dan yola çıkan Doğu Ekspresi treniyle yaklaşık 24 saatlik yolculuğun ardından Kars ve Sarıkamış ilçesindeki tren istasyonlarına gelen misafirler karanfillerle karşılandı.

Kars Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay, kentte turizm açısından son dönemde önemli gelişmeler yaşandığını söyledi. Doğanay, "Kars'taki turizmi 12 aya yayarak yaz aylarında bu tren olayını canlı tutmak istiyoruz. Şu anda şubat ayına kadar Kars'ta yer yok, otellerimiz doldu. Kars'ta turizm 12 ay nasıl yapılır, ona doğru gidiyoruz. Kars ve bölgeyi turizmde bir numara yapmaya çalışacağız" diye konuştu.

'HÜSRANLI KARS YOLCULUKLARI YERİNİ MACERAYA BIRAKMIŞ'

Kars Oteller ve Lokantacılar Derneği (KARSOD) Başkanı Halit Özer de Doğu Ekspresi trenine ilginin artmasının kendilerini mutlu ettiğini kaydederek, "Bir zamanların hüsranlı ve sıkıntılı olan Kars yolculukları artık yerini maceraya, keyfe bırakmış. Bu dönemde Kars'a gelen Doğu Ekspresi trenlerinde yer bulmak çok zor, sefer ve vagon sayılarının artmasına rağmen insanlar yer bulmakta zorluk çekiyor" ifadelerini kullandı.

Kırıkkale, Kayseri, Sivas, Erzincan ve Erzurum güzergahını kullanan tren, yaklaşık 24 saatlik yolculuğun ardından ilk olarak Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki tren istasyonuna geldi.İstasyondaki kalabalık, trenin durmasıyla vagonlara girerek yolculuk yapanlara karanfil dağıttı.