YURT yazarı Osman Koray Kapan’dan lig gündemi

YURT yazarı Osman Koray Kapan’dan lig gündemi

Yorumlarıyla lig gündeminin fotoğrafını çeken Kapan, hafta sonu iddaa kuponu yapmak isteyenler için tüyolar verdi.

YURT yazarı Osman Koray Kapan, yorumlarıyla lig gündemini aktarırken, hafta sonu iddaa kuponu yapmak isteyenler için Başakşehir-Fenerbahçe, Tottenham-Arsenal maçlarında karşılıklı golü kesin gördüğünü aktardı. Kapan, Konyaspor’un yenilmezliğinin ise banko durduğunu belirtti.

Osman Koray Kapan’ın ‘Lig gündemi’ başlıklı yazısı şöyle:

“Göztepe-Osmanlı: Sondan üçüncü Osmanlı, 7. Göztepe deplasmanında muhakkak puan almalı ama çalışkan orta sahası Musa Çağıran cezalı. Rakipte de aynı tipte bir oyuncu Poko cezalı.

Beraberlikten çok ev sahibinin tek farklı galibiyeti bekleniyor. İstatistik diyor ki: yüzde 54 Göztepe, yüzde 25 beraberlik, skor tahmini: 2-1.

Gençlerbirliği-Trabzon: İlk maçlarından sonra yenilmeyen Ümit Özat ve Rıza Çalımbay’ın kapışmasında yüzde 69 ev sahibinin yenilmemesi istatistiksel sonuç. Kaliteli kalecilerle 1-1 bitebilecek bir maç.

Kayserispor-Sivasspor: İç saha galibiyetleri ile dikkat çeken Sivasspor, bölgesel derbide Kayseri’yi zorlayacaktır. Ama Beşiktaş ve Fener ile puan farkı 3 ve 4 olan Kayseri ne yapıp edip bu maçı almalıdır. Tek farklı ev sahibi galibiyeti bekliyorum: 2-1.

Alanyaspor-Konyaspor: Kabul etmek gerekiyor ki birçok maçta Konyaspor oynadığı oyunun hakkını alamadı. Trabzon’u 10 kişiyle oyun boyunca ezdiler örneğin… Alanya’da beğendiğim birçok oyuncu olmasına rağmen Konyaspor’un yenilmezliğini garanti görüyorum. İstatistik tahmin 2-2 diyor ama bence 1-2 hatta 1-3 bitebilecek bir maç. Hikmet Karaman yine çıkın oynayın derse Alanya kaybeder…

Başakşehir – Fenerbahçe: İstatistik veriler yüzde 58 ev sahibi galibiyetini ve 2-0’lık skor tahminini üretiyor ama istatistik her daim haklı çıkmaz. Son kertede Fenerbahçe üç yıldır büyük maçlarda defans yapmış bir takım. Üstüne Emre cezalı, Mossoro olmayabilir. Fenerbahçe’de Giuliano dönecek deniyor. Maça ilişkin öncelikli iki senaryo aklıma geliyor: (i) Aykut ilk yarıyı berabere bitirir, Başakşehir ikinci yarı Arda’lı saldırıp galip gelir. (ii) Başakşehir ilk yarıdan öne geçer, Aykut ikinci yarı hücumcu sokar ve maç 1-1 ya da 2-2 bitirilir.

İDDAA İÇİN…

Hafta sonu iddaa kuponu yapmak isteyenlere Başakşehir-Fenerbahçe, Tottenham-Arsenal maçlarında karşılıklı golü kesin gördüğümü ifade edeyim. Konyaspor’un yenilmezliği de banko durmakta. İki oyuncusu şüpheli olan Napoli, Lazio ile içeride oynuyor; kazanır diyorsanız oran yükseltmek adına ekleyebilirsiniz.

İngiltere Premier Liginde Swansea-Burnley maçı hem istatistik hem de mantık olarak beraberlik seçimi ile öne çıkıyor. West Ham, Watford’u yenemez. Cenk’li Everton, Palace’ı Zaha’sız yakalamışken yenmelidir…”