Ziraat Türkiye Kupası’nda yarı final rövanş heyecanı!

Ziraat Türkiye Kupası’nda yarı final rövanş heyecanı!

Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final turunda rövanş maçları heyecanı şimdiden başladı. Çarşamba günü Galatasaray sahasında Akhisarspor'u konuk ederken Perşembe günü Fenerbahçe ezeli rakibi Beşiktaş ile kendi evinde mücadele edecek. İşte kritik maçlar öncesinde tüm bilgiler...

Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final rövanş heyecanı bu hafta içi oynanacak iki karşılaşma ile devam edecek.

İlk maçta Teleset Mobilya Akhisarspor’u deplasmanda 2-1 yenen Galatasaray, 18 Nisan Çarşamba günü saat 20:30’da Türk Telekom Stadı’nda oynayacağı rövanş mücadelesinde tur biletini almak için sahaya çıkacak.

Vodafone Park’ta oynanan ilk maçta sahadan 2-2’lik beraberlikle ayrılan Fenerbahçe ise 19 Nisan Perşembe günü saat 20:30’da ezeli rakibi Beşiktaş’ı Ülker Stadyumu’nda ağırlayacak.

Galatasaray-Akhisarspor maçını hakem Barış Şimşek yönetirken Fenerbahçe-Beşiktaş karşılaşmasında ise hakem Mete Kalkavan düdük çalacak.

VODAFONE PARK’TAKİ İLK MAÇTA KIRMIZI KARTLAR KONUŞTU

Fenerbahçe ve Beşiktaş arasında oynanan ilk maç gergin bir atmosferde gerçekleşmişti. Fenerbahçe’de Alper Potuk 44. dakikada, kaleci Volkan Demirel ise 76. dakikada ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek oyun dışında kalmıştı. Beşiktaş’ın Portekizli yıldızı Ricardo Quaresma ise 52. dakikada rakibine yumruk attığı gerekçesiyle kırmızı kart görmüş ve bu hareketi nedeniyle 5 maç men cezasına çarptırılmıştı.

Gollü geçen derbide Alvaro Negredo 14. dakikada açılışı yapmış Roberto Soldado 3 dakika sonra yanıt vererek durumu 1-1’e getirmişti. İlk yarının uzatma anlarında Şener Özbayraklı’nın golü Fenerbahçe’yi 2-1 öne geçirirken 82’de Anderson Talisca maçın skorunu 2-2 olarak belirleyen golü atmıştı.

BEŞİKTAŞ VEYA FENERBAHÇE NASIL TUR ATLAR?

Kara Kartal’ın sahasında yediği 2 gol, ikinci maçta Beşiktaş’ı mutlaka gol atmaya zorlayacak. Her türlü Beşiktaş galibiyeti ve gollü beraberlikler (3-3, 4-4 vb) Kartal’ın adını finale yazdıracak. Eğer rövanş maçı 2-2 biterse, karşılaşma uzatmalara gidecek. Sarı-Lacivertli ekip ise ilk maçtan avantajı cebine koydu. Fenerbahçe’nin Ülker Stadyum’unda oynayacağı rövanş maçında her türlü galibiyet, 0-0 ve 1-1’lik beraberlik Aykut Kocaman’ın öğrencilerini finale çıkaracak.

GALATASARAY YEDEKLERİYLE GÜLDÜ

Kupa yarı finali ilk maçında Akhisarspor maçına yedek ağırlıklı bir kadroyla çıkan Galatasaray, son anlarda bulduğu golle galibiyeti elde etmeyi başarmıştı. Yevgen Seleznov’un 19. dakikada attığı golle geriye düşen Galatasaray, 21. dakikada Ahmet Çalık ile durumu 1-1’e getirmiş ve 88. dakikada ise Sinan Gümüş ile sahadan 2-1 galip ayrılmıştı.

GALATASARAY VEYA AKHİSARSPOR NASIL TUR ATLAR?

Galatasaray, Akhisarspor karşısında alacağı her türlü beraberlik ve galibiyette adını finale yazdıran taraf olacak. 1-0’lık mağlubiyette de Galatasaray adını finale yazdıracak. 2-1’lik mağlubiyet maçın uzamasına neden olurken, daha farklı mağlubiyetler de ise turu geçen taraf Akhisarspor olacak.

KUPA FİNALİ DİYARBAKIR’DA OYNANACAK

Türkiye Futbol Federasyonu, 2017-2018 sezonu Ziraat Türkiye Kupası finalinin Diyarbakır’da oynanmasını kararlaştırdı.

3 Ağustos 2017 tarihinde yapılan Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu toplantısında Ziraat Türkiye Kupası finalinin Eskişehir, Süper Kupa’nın da Konya ilinde oynanması planlanmış ve kamuoyuna duyurulmuştu.

TFF Yönetim Kurulu, yaptığı değerlendirmede ülkemizdeki tüm organizasyonların güvenli bir şekilde gerçekleştirildiğini tüm dünyaya göstermek için Ziraat Türkiye Kupası finalinin tamamlanma aşamasında olan Diyarbakır Yeni Stadyumu’nda oynanmasına karar verdi.

Bu karara göre Ziraat Türkiye Kupası finali, 9 Mayıs 2018 Çarşamba günü Diyarbakır Yeni Stadyumu’nda oynanacak.